Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ: «ΔΑΚΡΥΖΩ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ» (VIDEO)

15

“Ο Επίσκοπος Σπάρτης Ευστάθιος σε μια συνέντευξη που αφορά κάθε πολίτη, μιλά για τα Ιδρύματα της Εκκλησίας, την τραγική Κρατική ανεπάρκεια, τον μύθο της Εκκλησιαστικής περιουσίας και την ανάγκη από κάθε μικρή βοήθεια. ”

Απαντήσεις γύρω από την υπόθεση των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων.

Σε μια εκ βαθέων αποκλειστική συνέντευξη στο notospress.gr και Νότος 94.9 fm ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ Ευστάθιος πασχίζει αλλά και δακρύζει για τα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας.

Για πρώτη φορά, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανοίγει όχι μόνον τα χαρτιά του αλλά και την καρδιά του σε μια απευθείας επικοινωνία με το αναγνωστικό και τηλεοπτικό κοινό και ακροατήριο και εξηγεί τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα Ιδρύματα της τοπικής Εκκλησίας στη δίνη της οικονομικής κρίσης και συγκυρίας.

Δεν διστάζει να αναφερθεί στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αλλά και στην κρατική ανεπάρκεια που στερεί από τα Ιδρύματα πόρους και ασφαλιστικές εισφορές που δικαιούνται.

Αναφέρεται στον αποδεκατισμό της εκκλησιαστικής περιουσίας που αδίκως και εσφαλμένα αποτελεί έναν παρατραβηγμένο μύθο στην κοινωνία.

Απαντά στην ερώτηση γιατί δημιούργησε ένα πλέγμα Ιδρυμάτων που δύσκολα, πλέον, μπορούν να συντηρηθούν αλλά και στην ερώτηση αν με το έργο του στην Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης έχει προκαλέσει ως υπερέχων οργανισμός και φορέας σύνθετου και πολυετούς κοινωνικού έργου στη Λακωνία..

Δακρύζει όταν θυμάται την συγκινητική συνεισφορά απλών ανθρώπων αλλά και διακεκριμένων πολιτών και ερμηνεύει την έκκλησή του για «1 € από κάθε πολίτη την ημέρα» για την στήριξη των Ιδρυμάτων.

Από την συνέντευξη προκύπτει ότι τα Ιδρύματα, στα οποία εργάζονται 150 εργαζόμενοι, έχουν ανάγκη στήριξης όχι μόνον για την φιλοξενία των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας αλλά και για την διασφάλιση της εργασίας του προσωπικού.

Είναι μια συνέντευξη που θα συζητηθεί και θα προβληματίσει…

Δείτε το βίντεο...




agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου