Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Η ημέρα Ηνωμένων Εθνών είναι ένας διεθνής εορτασμός της επετείου της ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών, στις 24 Οκτωβρίου του 1945. Την άνοιξη εκείνου του έτους οι αντιπρόσωποι πενήντα εθνών συναντήθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο για να βάλουν τις τελευταίες πινελιές στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η ημερομηνία 24η Οκτωβρίου χαρακτηρίζει την ημέρα στην οποία λήφθηκε επίσημα ένας ικανοποιητικός αριθμός επικυρώσεων για να προωθήσει τα νέα Ηνωμένα Έθνη. Ένα νέο σφαιρικό όργανο είχε προκύψει από το χάος και την καταστροφή του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου για διασφαλίσει την ασφάλεια των επόμενων γενεών, να επιβεβαιώσει την πίστη στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και να προωθήσει την κοινωνική πρόοδο και τα καλύτερα πρότυπα της ζωής στις μεγαλύτερες ελευθερίες.

Το 1947 η γενική συνέλευση των Η.Ε ενέκρινε ένα ψήφισμα δηλώνοντας ότι 24 Οκτωβρίου «επίσημα θα κηρυχθεί ως ημέρα Ηνωμένων Εθνών και θα αφιερωθεί στο να γνωστοποιήσει στους λαούς του κόσμου τους στόχους και τα επιτεύγματα των Η.Ε, και στο κέρδος της υποστήριξής τους για την εργασία των Ηνωμένων Εθνών». Η ημέρα των Η.Ε είναι τώρα χαρακτηριστική στα 189 κράτη μέλη των Η.Ε, σε όλο τον κόσμο. Ο εορτασμός της ημέρας των Ηνωμένων Εθνών προσφέρει μια ευκαιρία στο κοινό να εξοικειωθεί με τις δραστηριότητες των Η.Ε και να εξετάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μαζί ως παγκόσμιες κινήσεις σε έναν νέο αιώνα.

Φέτος στην Αργολίδα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας των Ηνωμένων Εθνών έγιναν υπό την αιγίδα της Π.Ε. Αργολίδος ,στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια, όπου κατέθεσαν στεφάνη ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος . Στην παραπάνω εκδήλωση έδωσαν το παρών τους εκτός του αντιπεριφερειάρχη και οι Δήμαρχος Ναυπλίου Δ.Κωστούρος ,ο διοικητής του ΚΕΜΧ Ναυπλίου συνταγματάρχης Λεωνίδας Κακαβάς ,εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νομού ,καθώς και ο κ. Κοτίτσας ως εκπρόσωπος των εφέδρων αξιωματικών .
Υπεύθυνοι τελετάρχες για την όλη οργάνωση ήταν ο Ν. Λυσίκατος και ο Γ.Αλεξίου .





















STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου