Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

2η Γιορτή Ελιάς & Λαδιού στο Κρανίδι


 Ο Δήμος Ερμιονίδας στην προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του συνεχίζει για 2η συνεχή χρονιά την Γιορτή Ελιάς & Λαδιού που ξεκίνησε και καθιέρωσε.
Η 2η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ & ΛΑΔΙΟΥ που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Κρανιδίου στις
3 &4 Νοεμβρίου 2012.


Έχει σαν σκοπό την επαφή και αναβίωση της πλούσιας αγροτικής παράδοσης που διαθέτει ο τόπος μας, την ανάδειξη μνημείων που σχετίζονται με την ελιά, την αναγνώριση του πρωταγωνιστικού ρόλου της ελιάς στην ιστορία και στην οικονομία του τόπου μας και την ανάδειξη και προώθηση του τοπικού ελαιολάδου του Δήμου Ερμιονίδας, εξαιρετικής ποιότητας με τηνονομασία ΠΟΠ (1996)
“ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ”

Το χαρακτηριστικό του είναι το χρυσοκίτρινο χρώμα, η γλυκόπικρη γεύση του και ο τρόπος επεξεργασίας του (σε φυγόκεντρα ελαιοτριβεία), που παράγεται από τις ντόπιες ποικιλίες ελιάς “Μανάκι” και “Κορωνέϊκη”.

Η γιορτή θα διαρκέσει δύο μέρες η πρώτη στις 3/11 θα περιλαμβάνει ενημερωτική ομιλία με θέμα «Το μέλλον της καλλιέργειας, τις προκλήσεις και τις δυνατότητες της Ελληνικής Ελαιοκομίας» και η δεύτερη μέρα 4/11 θα περιλαμβάνει το εορταστικό κομμάτι με πολλές εκπλήξεις και ποικιλία τοπικών εδεσμάτων με βάση το ελαιόλαδο μας.

Επίσης θα συμμετέχουν παραγωγοί και τυποποιητές, επαγγελματίες του χώρου εστίασης και αρκετές εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας.

Σας περιμένουμε όλους να γευτείτε τα τοπικά μας προϊόντα και να απολαύσετε τις ομορφιές του τόπου μας!

argolikeseidiseis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου