Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Η αυτοδιοίκηση στηρίζει τους επαγγελματίες και Ψάχνεται για γρήγορη λύση με τα σκουπίδια


Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 08:00 μ.μ., συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου, κατά το οποίο συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και οι σημαντικότερες αποφάσεις που πάρθηκαν έχουν ως ακολούθως: 1. Διαχείριση απορριμμάτων – Η υπάρχουσα κατάσταση, εξελίξεις και ενέργειες

Η συζήτηση έγινε με την παρουσία Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αποφασίστηκαν τα εξής:



1. Να επισπευτούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη συγχώνευση των Νομαρχιακών ΦΟΔΣΑ σε Περιφερειακό, έτσι, ώστε oΦΟΔΣΑ να οργανωθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα και να αναλάβει δράση.



2. Να ζητηθεί από τον κ. Αγγελάκα Μανώλη, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να εγκρίνονται άμεσα οι μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την αδειοδότηση των προτεινόμενων χώρων για προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων ( ανακύκλωση, κομποστοποίηση, δεματοποιητή).



3. Να ζητηθούν συναντήσεις :


* Με τον Πρωθυπουργό και με την συμμετοχή και των είκοσι έξι Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου έτσι, ώστε να ενημερωθεί άμεσα ο ίδιος για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.



* Με τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ και με αίτημα την άμεση χρηματοδότηση ( αγορά ή μίσθωση για την εγκατάσταση του συστήματος (ΚΔΑΥ, δεματοποιητή, κομποστοποιητή)

4. Οι Δήμοι δεν είναι υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση, όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να πληρώνουν τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται από την Περιφέρεια. Εξυπακούεται ότι οι Δήμοι πρέπει να προσφεύγουν στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά των προστίμων, με την αιτιολογία που περιγράφεται στη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ.

2. Μείωση Πληρωμής εισφορών στην Α.Ε.Π.Ι. από τα καταστήματα μαζικής εστίασης

Μετά από διαλογική συζήτηση το Δ.Σ αποφάσισε να ζητήσει

1) Την επανεξέταση του Ν. 2121/ 1993.

2) Τη δραστική μείωση του τέλους της Α.Ε.Π.Ι, (30-60%) προς τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του.

3) Την πλήρη και οριστική απαλλαγή του τέλους από τα καταστήματα που διαθέτουν μόνο τηλεόραση και ραδιόφωνο .

4) Τη θεσμική κατοχύρωση ποσοστού επί των εισπραχθέντων του τέλους Α.Ε.Π.Ι. προς τους Ο.Τ.Α.

Τα παραπάνω αιτήματα να σταλούν με έγγραφο στον Υπουργό Οικονομικών και στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ.



3. Παράταση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ΟΤΑ Α’ βαθμού



Με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές ληξιπρόθεσμες οφειλές συμπολιτών μας πρέπει να ζητηθεί άμεσα η παράταση υποβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τουλάχιστον για έξι μήνες, με αύξηση του ποσού από 10.000,00€ σε 75.000,00€, έτσι ώστε να μπορούν να ενταχθούν όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας.

Επίσης αποφασίστηκε τα γενικά μέτρα τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών να συμπεριλαμβάνουν και τους Δήμους.

Το παραπάνω αίτημα να σταλεί στον Υπουργό Εσωτερικών, Οικονομικών και στον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΕ.



4. Διοικητικά και Οικονομικά Θέματα



Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. όσον αφορά στα διοικητικά και οικονομικά θέματα πάρθηκαν ομόφωνες αποφάσεις:

Α) Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΠΕΔ και της Αναπτυξιακής Ν. Αργολίδας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη εταιρεία των Ο.Τ.Α. με αντικείμενο εκπόνηση μελετών για το έργο « ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ».

Β) Έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής για την εκκαθάριση των αρχείων της πρώην ΤΕΔΚ Αρκαδίας.

Γ) Έγκριση σύναψης χρησιδανείου μεταξύ της ΠΕΔ Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, για την παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου και του εξοπλισμού του.

Δ) Απόσυρση κυκλοφορίας των δύο οχημάτων της πρώην ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας.



5. Αποδοχή εσόδων από την τράπεζα Eurobank .

6. Έγκριση γενόμενης δαπάνης για την πληρωμή της στάθμευσης των δυο αυτοκινήτων της Κινητής Δανειστικής Βιβλιοθήκης της πρώην ΤΕΔΚ Αρκαδίας.



7. Έγκριση της υπ. αριθμ. 4/2012 απόφασης του Εποπτικού Συμβουλίου που αφορά την εξέταση των πραγματοποιηθέντων εσόδων - εξόδων της ΠΕΔ για το 3ο τρίμηνο του 2012.



Επίσης, αποφασίστηκε

8. Ο ορισμός εκπροσώπου της ΠΕΔ στην Επιτροπή Διαγωνισμού της ΔΕΥΑ Δήμου Κορινθίας για το έργο «ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Α΄ ΦΑΣΗ», σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3β του άρθρου 21, Ν. 3669/2008.

9. Ψήφισμα για τις πυρόπληκτες περιοχές

Τέλος, ομόφωνα εκδόθηκε ψήφισμα υπέρ των δανειοληπτών πυρόπληκτων περιοχών.

expressnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου