Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η μικρή Ηρακλειώτισσα συγγραφέας με μυική ατροφία τύπου 2 «παραδίδει» μαθήματα ζωής !!!

Αληθινή αγωνίστρια! Παλεύει καθημερινά για πράγματα που για πολλούς είναι αυτονόητα, όμως δεν το βάζει κάτω.
Κάθε μέρα και μια κατάκτηση, κάθε κατάκτηση και ένας επόμενος στόχος, για ένα εφτάχρονο κορίτσι, από το Ηράκλειο, ένα σπουδαίο πλάσμα που έμαθε από νωρίς να ξεπερνάει τα εμπόδια.
Η μικρή Άννα αποδεικνύει ότι διαθέτει τόση δύναμη ψυχής και θέλησης ώστε όλοι να πάρουμε μαθήματα ζωής και αισιοδοξίας από εκείνη…

Η Ανέζα – Παρασκευή Παπάζογλου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης ξημερώματα Πρωτοχρονιάς του 2006. Ήταν από την αρχή ένα χαρούμενο και χαμογελαστό μωρό. Σε ηλικία 10 μηνών διαγνώσθηκε με μια γενετική ασθένεια που λέγεται Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ. Η ασθένεια αυτή προκαλεί μυϊκή αδυναμία/ατροφία χωρίς να έχει όμως καμία επίδραση στην νοητική ικανότητα.



Αυτό δεν την εμπόδισε ποτέ να είναι ένα δημιουργικό παιδί με πολλές ανησυχίες. Μια από αυτές τις ανησυχίες είναι και ένα παραμύθι που σε ηλικία 6 χρονών , στο νηπιαγωγείο, με την βοήθεια της δασκάλας της Γλαύκης Πακιουφάκη δημιούργησε με πολλή φαντασία και μεράκι. Τώρα η Ανέζα είναι μαθήτρια πρώτης δημοτικού, παρακολουθεί μαθήματα κατ’ οίκον, και της αρέσει πολύ το διάβασμα. Λατρεύει τα ζώα και αγαπάει τη φύση και τα λουλούδια.

Στο 24ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο στις 20 Οκτωβρίου, η μικρή Άννα θα παρουσιάσει το παραμύθι της , την «Ρούσα την σαρανταποδαρούσα». Τα έσοδα απο την πώληση του παραμυθιού θα δοθούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδων ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο για τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί και δίνουν τη δική τους μάχη.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το ερχόμενο Σάββατο η μικρή Ανέζα θα μοιράσει αυτόγραφα από τις 11το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στη Λότζια! Όσοι βρεθούν εκεί αν μη τι άλλο θα πάρουν μέσα από αυτό το γλυκύτατο πλάσμα δύναμη και όρεξη για ζωή!


πηγή: tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου