Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Οι 10 πιο όμορφες παραλίες στα Σύβοτα

Τα Σύβοτα (Μούρτος) Θεσπρωτίας, είναι μια μαγευτική τοποθεσία με φανταστικές παραλίες, πυκνή βλάστηση και πανέμορφα κατάφυτα νησάκια, που προσφέρουν στον επισκέπτη πολλές δυνατότητες για εξερευνήσεις με καΐκι, για κολύμπι και θαλάσσια σπορ και γενικά για αξέχαστες διακοπές. Πολύ κοντά και η Πέρδικα, ένα γραφικό χωριό, που διαθέτει μοναδικής ομορφιάς παραλίες για όλους. Τα αβαθή νερά του Αρίλλα ιδανικά για το κολύμπι και τα παιχνίδια των μικρών παιδιών και τις ατελείωτες παραλίεςΚαραβοστάσι και Σοφάς με την κατάλευκη άμμο και τα τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά τους.

Πισίνα
Υπάρχουν πάμπολλοι κολπίσκοι και παραλίες ανάμεσα στα τρία νησάκια των Συβότων, αλλά η πιο γνωστή παραλία είναι η Πισίνα που έχει ένα φανταστικό κρυστάλλινο μπλε χρώμα. Προσεγγίζεται μόνο με βάρκα, αλλά η βόλτα αυτή αξίζει και με το παραπάνω, καθώς συναντάς μια πολύ όμορφη παραλία με ολόλευκη άμμο και δροσερά καταγάλανα νερά, που θυμίζει πισίνα. Ένα μοναδικό περιβάλλον που κάνει την Πισίνα αναμφίβολα την παραλία που πρέπει να απολαύσει κάθε επισκέπτης των Συβότων. Η περιήγηση της όπως και των άλλων μικρότερων παραλιών των νησιών γίνεται με βαρκάκι.



Μπέλα Βράκα
Είναι κοινό μυστικό ότι τα Σύβοτα διαθέτουν εξαιρετικές παραλίες. Αν όμως θες να εντυπωσιάσεις επέλεξε τη Μπέλα Βράκα, που ίσως είναι η πιο όμορφη περιοχή στα Σύβοτα. Αυτή η πιο φημισμένη παραλία βρίσκεται στο νησί Μουρτεμένο και η πρόσβαση γίνεται είτε με βάρκα είτε με τα πόδια καθώς τα νερά είναι πολύ ρηχά. Δημιουργήθηκε ύστερα από τη φυσική συνένωση της στεριάς με το νησί Μουρτεμένο και ουσιαστικά αποτελείται από 4 συνεχόμενες παραλίες με την πρώτη στην πλευρά της στεριάς. και αφού περάσουμε με τα πόδια στο νησί της Μπέλα Βράκας εκεί υπάρχουν άλλες 3 παραλίες που συνδέονται με μικρό μονοπάτι μέσα από το δάσος του νησιού. Βγάλτε τα παπούτσια σας και περπατήστε απέναντι προς τον πρώτο από τους τρεις κολπίσκους με το νερό να φτάνει μέχρι το γόνατο. Οι ξένοι που καταλύουν στην περιοχή γνωρίζουν καλά για την ύπαρξη της οπότε αν θες λίγα τετραγωνικά βότσαλου καλό θα ήταν να έρθεις από νωρίς. Στην παραλία λειτουργεί και σχολή windsurf.




Μέγα Άμμος
Κατευθυνόμενος από τα Σύβοτα στην Πέρδικα, η παραλία που συναντά μετά την Ζαβιά, είναι η Μέγα Άμμος. Είναι σχετικά μικρή παραλία, όπως και το σύνολο των παραλιών της περιοχής, αλλά έχει τα περισσότερα bar-cafe και εστιατόρια. Αυτή η πανέμορφη παραλία, αμμώδης κατά κύριο λόγο, είναι η μεγαλύτερη οργανωμένη παραλία στην περιοχή, ενώ διαθέτει και θαλάσσια σπορ. Στον διπλανό κόλπο βρίσκεται και η Μικρή Άμμος με παρόμοια φυσικά χαρακτηριστικά.




Μικρή Άμμος
Είναι μια παραλία μικρή, όπως προδίδει και το όνομά της, με καθαρά κρυστάλλινα νερά, ιδανικά για παρατήρηση με μάσκα. Ο γιαλός είναι αμμώδης και το χρώμα της θάλασσας υπέροχο. Είναι στην ουσία ένας κλειστός όρμος, με όμορφο πυθμένα ιδανικό για παρατήρηση με μάσκα, που τον επισκέπτονται συνήθως κρύα ρεύματα. Διαθέτει ταβέρνα, καφέ, ομπρέλες και καρέκλες θαλάσσης.

Αγία ΠαρασκευήΛίγο παραπέρα στο δρόμο προς την Πέρδικα είναι η παραλία της Αγία Παρασκευής. Μια παραλία με βότσαλα και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Ένα όμορφο περιβάλλον με ένα νησάκι να την προστατεύει, μόλις στα 100 μέτρα από την παραλία. Μπορείτε να κολυμπήσετε μέχρι το νησάκι απέναντι ή να απολαύσετε τον καφέ σας στην καφετέρια που βρίσκεται πάνω από την παραλία. Διαθέτει ταβέρνα, καφέ, ομπρέλες και καρέκλες θαλάσσης. Ενδιαφέρουσα και η περιήγηση του μικρού νησιού της.



Αρίλλα και Καραβοστάσι
Αυτές οι παραλίες είναι 12 χλμ. μακριά από τα Σύβοτα δίπλα στην Πέρδικα. Ο Αρίλλαςείναι μια πολύ ρηχή παραλία με ψιλή άμμο και το Καραβοστάσι μια αρκετά μεγάλη πλαζ, επίσης αμμώδης. Και οι δυο διαθέτουν ωραίες ταβέρνες.




Ζάβια
Η πρώτη παραλία που συναντάμε νότια από τα Σύβοτα ακολουθώντας το δρόμο για Πέρδικα-Πάργα. Μια αμμώδης παραλία σ’ έναν απάνεμο μακρόστενο κόλπο με κρυστάλλινα γαλανά νερά που είναι κρύα, λόγω των υποθαλάσσιων πηγών που αναβλύζουν. Στη μικρή αυτή παραλία η άμμος είναι στη σκιά που σχηματίζουν τεράστια ελαιόδεντρα. Υπάρχει επίσης και μια καφετέρια ανάμεσα σε ελιές ακριβώς πίσω από την παράλια. Δεν διαθέτει ταβέρνα – καφέ, υπάρχουν όμως ομπρέλες και καρέκλες.


Γαλλικός Μώλος
Ο Γαλλικός Μώλος είναι εύκολα προσβάσιμος από ένα μονοπάτι στη δεξιά άκρη του λιμανιού. Είναι μία αμμώδης στενή παραλία με μία ωραία ταβέρνα ακριβώς πάνω από αυτήν. Παραλία που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού, αφού ακολουθήσετε ένα μονοπάτι που οδηγεί εκεί. Ζεστά νερά και ψιλή άμμος και βότσαλα.


Ζέρη
Αποτελεί τοπωνύμιο της βόρειας ακτής κι αποτελείται από 5 συνεχόμενες παραλίες που απλώνονται σε έκταση περίπου 500 μέτρων. Στην ίδια ακτή υπάρχουν και άλλες 3 παραλίες, αλλά η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με βαρκάκι. Διαθέτουν συνδυασμό άμμου και βότσαλου. Οι τρεις πρώτες διαθέτουν ταβέρνες – καφέ, ενώ στη μέση της περιοχής λειτουργεί πάρκο με νεροτσουλήθρες. Στη δεύτερη παραλία υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης ομπρελών και καρεκλών.


history-pages.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου