Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΜΟΣΧΑ


Στη Μόσχα με επίσκεψη αφίχθη στις 20 Ιανουαρίου 2012 ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Παντελεήμονα Αράθυμο και τον Έξαρχο του Πατριαρχείου Μόσχας στην Εκκλησία Αρχιμανδρίτη Λεωνίδα Γκορμπατσώφ.

Στον αερολιμνεα «Domodedovo» Μόσχας ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έγινε δεκτός από τους Μητροπολίτες Κρουτίτσης και Κολόμνας Ιουβενάλιο, Κυρήνης Αθανάσιο, Πατριαρχικό Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας παρά τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, τον Αρχιεπίσκοπο Αρσένιο και κληρικούς της Μόσχας.

Επίσης για την υποδοχή στον αερολιμένα παρέστησαν οι Πρέσβεις της Αιγύπτου κ. Αλάα Ελχαντίντι και της Ελλάδος κ. Μ. Σπινέλλης καθώς και ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την ενότητα Ορθοδόξων λαών (ΔΙΕΟΛ) κ. Β. Αλεξέγιεφ.

Να αναφερθεί ότι κατόπιν αποφάσεως του ΔΙΕΟΛ στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλεξανδρείας απονέμεται βραβείο Πατριάρχης Αλέξιος Β΄για το έτος 2011 «Για την εξαιρετική προσφορά προς εμπέδωση της ενότητας Ορθοδόξων λαών και για την εδραίωση και προβολή των χριστιανικών αξιών στην κοινωνία», το οποίο θα παραλάβει αυτοπροσώπως στην επίσημη τελετή στις 22 Ιανουαρίου 2012 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Χριστού του Σωτήρος της Μόσχας.

Καλωσορίζοντας τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόδωρο ο Μητροπολίτης Ιουβενάλιος τόνισε το σπουδαίο και πολισχιδες έργο του προς σύσφιξη των διορθοδόξων σχέσεων. Η απονομή του βραβείου, σύμφωνα με τον Ρώσο Ιεράρχη, αποτελεί αναγνώριση της σημασίας αυτού.

Αντιφωνώντας ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας εξέφρασε τη χαρά του για την αίφιξη στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοποσνδίας, αφού αναφέρθηκε στην πρώτη του επίσκεψη στη Μόσχας πριν από είκοσι οχτώ χρόνια.






agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου