Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ακόμα 750 εκατ. δολάρια δωρίζει ο Μπιλ Γκέιτς στο Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS

To φιλανθρωπικό ίδρυμα του Γκέιτς και της συζύγου του είναι το πλουσιότερο του κόσμου

Νταβός

Από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε ότι προσφέρει ακόμα 750 εκατομμύρια δολάρια στο Παγκόσμιο Ταμείο κατά του ΑΙDS, της ελονοσίας και της φυματίωσης, δηλώνοντας ότι δεν τον προβληματίζουν τα περιστατικά κακοδιαχείρισης.

«Ζούμε σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για τη μείωση της βοήθειας προς τους φτωχότερους ανθρώπους του κόσμου» είπε ο Γκέιτς, όπως αναφέρει το Reuters.

Το Παγκόσμιο Ταμείο, μια σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ανακοίνωσε προ ημερών ότι ο εκτελεστικός διευθυντής του Μ.Καζάτσκινε παραιτείται λόγω επικρίσεων για κακοδιαχείριση.

Το Ταμείο ανακοίνωσε πέρυσι ότι κατέγραψε περιπτώσεις διαφθοράς και κατασπατάλησης σε τέσσερις χώρες, οδηγώντας τη Γερμανία, τη Σουηδία και άλλες κυβερνήσεις να παγώσουν τις δωρεές.

Ο Γκέιτς, πάντως, επαίνεσε το Ταμείο για την αποκάλυψη αυτών των στοιχείων, τα οποία θα παρέμεναν κρυφά σε άλλους οργανισμούς. «Αν πρόκειται να ξεκινήσει κανείς προγράμματα υγείας στην Αφρική, είναι αναμενόμενο να υπάρχει κακοδιαχείριση σε ένα ποσοστό» είπε στο Νταβός.

Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, το πλουσιότερο φιλανθρωπικό ίδρυμα του κόσμου. είχε δώσει μέχρι σήμερα 650 εκατ. δολάρια στο Ταμείο.

Το ποσό είναι βέβαια μεγάλο, ωχριά όμως μπροστά στα 22,6 δισ. δολάρια που έχει συγκεντρώσει το ταμείο από την ίδρυσή του πριν από δέκα χρόνια, κυρίως από κυβερνήσεις.

Το Ταμείο αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο της συνολικής παγκόσμιας χρηματοδότησης κατά του AIDS και το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων που διατίθενται κατά της ελονοσίας και της φυματίωσης.

IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου