Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ευρεία σύσκεψη από την ΟΕΒΕΑ για το ΚΕΜΧ Ναυπλίου

Μετά την απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας για το οριστικό κλείσιμο του ΚΕΜΧ Ναυπλίου η ομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων Αργολίδας (Ο.Ε.Β.Ε.Α) πραγματοποίησε ανοικτή σύσκεψη στο βουλευτικό Ναυπλίου.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και συντόνιζε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΑ Τ.Μακρής συμμετείχαν, ο βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ Ι. Ανδριανός, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Κοδέλας, ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Ι. Μανιάτης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων Κ. Τσιοδρας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Ναυπλιέων Χ.Γραμματικόπουλος και Γ.Γκιόλας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Β. Σωτηρόπουλος και Γ.Λαπαθιώτη, σωματεία – μέλη της ομοσπονδίας επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων Αργολίδας , συνδικαλιστικοί φορείς, κοινωνικές ομάδες , εργαζόμενοι και αρκετοί απλοί δημότες του Ναυπλίου.
 Η σύσκεψη στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου ξεκίνησε με τοποθετήσεις των βουλευτών και του δημάρχου Ναυπλιέων ενώ στην συνέχεια έγιναν οι τοποθετήσεις των περιφερειακών συμβούλων και των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων.

Δυο σημεία που αξίζει να αναφερθούν μιας και στην ουσία πρόκειται για νέα στοιχεία στην υπόθεση του στρατοπέδου είναι:

Από την τοποθέτηση του κυρίου Ανδριανού: "Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση και το όλο θέμα επανεξετάζεται λαμβανομένων υπόψη όλων των σχετικών παραμέτρων τις οποίες έθεσα στον Υπουργό και κατά την σημερινή μας συνάντηση..."

Από την τοποθέτηση του κυρίου Μανιάτη " Ο υφυπουργός μου απάντησε εγγράφως πως δυο είναι οι λόγοι για τους οποίους κλείνει το στρατόπεδο Ναυπλίου και ανοίγει το στρατόπεδο Καλαμάτας, ο ένας είναι πως το στρατόπεδο Ναυπλίου βρίσκετε εντός οικισμού ενώ το στρατόπεδο Καλαμάτας όχι και ο άλλος πως οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου της Καλαμάτας έχει ασυγκρίτως καλύτερες και ποιο σύγχρονες εγκαταστάσεις από αυτές του Ναυπλίου...Δεν έχω πειστεί πως η απόφαση του υπουργείου αμύνης εξοικονομεί για το κράτος έστω και ένα ευρώ..."

Από την τοποθέτηση του κυρίου Κοδέλα: "Αυτή την πρακτική της κυβέρνησης με τις αιφνίδιες αποφάσεις που φέρνουν τις κοινωνίες προ τετελεσμένων γεγονότων την έχουμε ξαναδεί και με το λιμάνι της Επιδαύρου, με την εφορεία Κρανιδίου και με τα νησιά του Αργολικού κόλπου προς ενοικίαση..."

Σημαντικό, που ειπώθηκε από ολους τους παρευρισκόμενους, η ομοψυχία και η ενότητα όλων στη προσπάθεια να μην κλείσει το ΚΕΜΧ .



B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου