Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 28/10/2012


Τον καιρό εκείνο, ήλθε προς τον Ιησού κάποιος, ονομαζόμενος Ιάειρος, ο οποίος ήτο αρχισυνάγωγος και έπεσε εις τα πόδια του Ιησού και Τον παρακαλούσε να έλθει εις το σπίτι του, διότι είχε μια μοναχοκόρη, ηλικίας περίπου δώδεκα ετών, που ήτο ετοιμοθάνατη.

Ενώ δε ο Ιησούς πήγαινε, ο κόσμος Τον συνέθλιβε. Κάποια γυναίκα, που έπασχε από αιμορραγίαν δώδεκα χρόνια και είχε ξοδέψει όλην την περιουσίαν της σε γιατρούς και δεν μπόρεσε να θεραπευθεί από κανέναν, ήλθε κοντά Του από πίσω, άγγιξε την άκρη του ενδύματός Του και αμέσως σταμάτησε η αιμορραγία της.

Και ο Ιησούς είπε: «Ποιός Με άγγιξε;». Επειδή δε όλοι το αρνούντο, είπε ο Πέτρος και όσοι ήσαν μαζί του: «Διδάσκαλε, ο κόσμος Σε έχει περικυκλωμένον και Σε συνθλίβει και Συ λες: «Ποιος Με άγγιξε;».

Ο Ιησούς, όμως, είπε: «Κάποιος Με άγγιξε, διότι αισθάνθηκα ότι βγήκε δύναμις από Εμένα».

Όταν είδε η γυναίκα ότι δεν διέφυγε την προσοχήν, ήλθε με τρόμον, έπεσε στα πόδια Του και Του είπε μπροστά σ’ όλον τον κόσμο την αιτίαν δια την οποίαν Τον άγγιξε και πώς αμέσως εθεραπεύθηκε.

Αυτός δε της είπε: «Έχε θάρρος, κόρη μου, η πίστις σου σε έσωσε, πήγαινε εις ειρήνην».

Ενώ ακόμη μιλούσε, έρχεται κάποιος από το σπίτι του αρχισυναγώγου και του λέγει: «Η θυγατέρα σου πέθανε, μην ενοχλείς πλέον τον διδάσκαλον».

Ο δε Ιησούς, όταν το άκουσε, του είπε: «Μη φοβάσαι· μόνον πίστευε και θα γίνει καλά».

Όταν έφθασε εις το σπίτι, δεν επέτρεψε σε κανένα να μπει μαζί Του, παρά εις τον Πέτρον, τον Ιωάννην και τον Ιάκωβον και εις τον πατέρα του κοριτσιού και εις την μητέρα. Έκλαιγαν δε όλοι και την θρηνολογούσαν.

Αυτός δε είπε: «Μην κλαίτε· δεν πέθανε, αλλά κοιμάται».

Και Τον ειρωνεύοντο, διότι ήξεραν ότι είχε πεθάνει. αλλ’ Αυτός αφού έβγαλε όλους έξω, έπιασε το χέρι της και εφώναξε:

«Κορίτσι, σήκω επάνω.»

Και επέστρεψε το πνεύμα της, σηκώθηκε αμέσως και ο Ιησούς διέταξε να της δώσουν να φάγει.

Οι γονείς της εξεπλάγησαν, Αυτός δε, τους παρήγγειλε να μην πουν σε κανέναν τι συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου