Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ένα ξενοδοχείο… στον πάγο!(pics)



Με παγωμένο έπιπλα και αστραφτερούς λευκούς τοίχους, αυτό το ξενοδοχείο πάγου στη Ρουμανία προσελκύει σίγουρα τους επισκέπτες που επιθυμούν να βιώσουν την εμπειρία του... Βόρειου Πόλου.


Ακόμα και τα κρεβάτια είναι κατασκευασμένα από πάγο. Οι επισκέπτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα έχουν μια αξέχαστη διαμονή, στο ξενοδοχείο του πάγου που βρίσκεται κοντά στην παγωμένη λίμνη Balea Lac στα ρουμανικά Καρπάθια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο χτίζεται από την αρχή κάθε χρόνο, εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν είναι το ίδιο. Κάθε χειμώνα από το 2005 το ξενοδοχείο του πάγου στο βουνό Fagaras γκρεμίζετααι ξαναχτίζεται από φυσικά υλικά.

Τεχνίτες κόβουν κομμάτια πάγου από την παγωμένη λίμνη τα οποία και χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τους τοίχους. Το 2010 οι οικοδόμοι κατασκεύασαν το μπαρ και το εστιατόριο στο ξενοδοχείο, το οποίο έχει 10 με 14 δωμάτια, και βρίσκεται σε υψόμετρο 2.034 μέτρα.

Το μέρος δεν είναι ιδανικό για εκείνους που δεν τα πάνε καλά με το κρύο, καθώς η θερμοκρασία είναι περίπου στους – 4 βαθμούς Κελσίου αν και το ξενοδοχείο προσφέρει ζεστές και χνουδωτές κουβέρτες για να έχετε ένα ζεστό ύπνο.

Το ξενοδοχείο της Ρουμανίας προσφέρει στους επισκέπτες μια ξεχωριστή εμπειρία. Ακόμα και τα ποτά που πίνουν είναι μέσα σε ποτήρια κατασκευασμένα από πάγο - έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για παγάκια για να κρατήσει τα ποτά δροσερά.

Στα... παγωμένα τραπέζια θα πιείτε το ποτό ή τον καφέ σας ενώ θα καθίσετε σε παγωμένες καρέκλες. Για να πάτε τουαλέτα θα πρέπει να βγείτε από το ξενοδοχείο γιατί αυτές έχουν φτιαχτεί έξω από αυτό. Επιπλέον έχει χτιστεί και εκκλησία φτιαγμένη από τι άλλο… από πάγο.

Όπως καταλαβαίνετε η πρόσβαση στο ξενοδοχείο δεν μπορεί να γίνει με ένα ταξί από το αεροδρόμιο αλλά μόνο με τελεφερίκ.








ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/12/pics.html#ixzz1i5xNKdaY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου