Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

 

Δελτίο τύπου

Με πρωτοβουλία του Δήμου κλήθηκαν στην περιοχή μας οι Γιατροί του Κόσμου οι οποίοι με την Κινητή παιδο-οδοντιατρική μονάδα «Λητώ», που αποτελεί ευγενική χορηγία της VODAFON , εξέτασαν τα παιδία των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων του Δήμου από τις 19 έως και τις 22 Μαρτίου 2012.


Συγκεκριμένα, η ιατρική ομάδα επισκέφθηκε στις 19/3 το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Δήμαινας καθώς και το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Αγίου Δημητρίου, στις 20/3 το 3/θεσιο Δημοτικό Νέας Επιδαύρου, στις 21/3 το Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Αρχαίας Επιδαύρου και στις 22/3 το Δημοτικό Ασκληπιείου. Συνολικά, η «ΛΗΤΩ» προσέφερε τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 490 παιδιά.

Στόχος της μονάδας, που προσφέρει τις επιστημονικές της υπηρεσίες εθελοντικά, είναι η πρόληψη αλλά και η διάγνωση κάποιων τυχόν προβλημάτων. Μετά τις εξετάσεις ειδοποιούνται οι γονείς των παιδιών που παρουσιάζουν κάποια πάθηση για περαιτέρω εξετάσεις.

Επειδή είμαστε όλοι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σ’ ότι αφορά τα παιδιά, τα οποία χρήζουν της φροντίδας και της προσοχής μας, σκοπεύουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να επεκτείνουμε αυτό το πρόγραμμα που περιλαμβάνει κλινική εξέταση, την καταγραφή και την ενημέρωση και σε άλλα θέματα Ιατρικής πέρα της στοματικής υγείας των παιδιών.

\
Γενικότερα οι γιατροί του Κόσμου προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο παρέχοντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψης σε φτωχούς και ανήμπορους από καταστροφές πληθυσμούς σ ’ολόκληρο τον Κόσμο.

argolikeseidiseis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου