Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο μητροπολίτης Σπάρτης ζήτησε να «ξηλωθεί» η εξέδρα των επισήμων

Την απομάκρυνση της εξέδρας των επισήμων από τις παρελάσεις ζητά με άρθρο του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως, ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, κάνοντας λόγο για «σύμβολο εξουσίας» που προκαλεί.



Ο μητροπολίτης με άρθρο του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως σημείωσε ότι «πολλοί έχουν ευθύνη για τη σημερινή δυσοίωνη κατάσταση. Στη συνείδηση του απλού πάσχοντα Έλληνα, την κορυφαία ευθύνη έχουν, δικαιολογημένα ως έναν βαθμό, οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας μας, προς τους οποίους εκφράζουν ευκαίρως-ακαίρως την αγανάκτησή τους».

Να παρακολουθήσουν από το δρόμο την παρέλαση

Ο μητροπολίτης προτείνει να αποσυρθεί η εξέδρα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «προκαλεί ως σύμβολο εξουσίας». « Οι εκπρόσωποι των Αρχών μπορούν να παραστούν και να παρακολουθήσουν την παρέλαση στο ίδιο σημείο, αλλά κάτω στον δρόμο, πίσω από τα σχοινιά και δίπλα στο πλήθος των συμπολιτών μας» αναφέρει, ενώ λέει κλείνοντας: «Εξάλλου, η τιμή δεν αποδίδεται στους "επισήμους", αλλά στους Κολοκοτρωναίους, στους Διάκους, στους Κανάρηδες και σ' όλους εκείνους που δεν είπαν "θα κάνουμε επανάσταση", αλλά κάνανε επανάσταση, για να έχουμε εμείς σήμερα ζωή, ταυτότητα, συνέχεια».

http://24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου