Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ (αφιέρωμα στην Αγία Γη)



Ανταπόκριση: Αρχιμ. Χρύσανθος Αγιοταφίτης

Η ιερά μονή Ζωοδόχου Πηγής στην τοποθεσία Ντιμπιν της βορείου Ιορδανίας απέχει 63 χιλιόμετρα βόρεια του Αμμάν και 180 βορειοανατολικά από την Ιερουσαλήμ. Ήδη από την εποχή του μεγάλου Αλέξανδρου η περιοχή ονομάστηκε Δεκάπολη. Είναι η μοναδική ορθόδοξη μονή που λειτούργει κοινοβιακά στην περιοχή της Ιορδανίας, έχοντας μόνο 4 μοναχές, έναν εφημέριο ιερομόναχο και έναν πνευματικό εξομολόγο αρχιμανδρίτη εκ του πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Η προσφορά της είναι μεγάλη, αφού πνευματικά καθοδήγει χιλιάδες ορθόδοξους ιορδανούς σε όλη την περιοχή.





Το 1972 αγοράστηκαν από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο 42 στρέμματα γης στην πευκόφυτη πλάγια του Όρους Ντιμπι και ετέθη ο θεμέλιος λίθος της μόνης, που λειτούργει και ως κατασκηνωτικός χώρος των παιδιών των ορθόδοξων μελών από όλη την Ιορδανία, αφού δίπλα του υπάρχει τεράστιος χώρος καταπράσινου δασούς με πεύκα.


Τα τελευταία χρόνια, με τις προσπάθειες του αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου, πατριαρχικού επίτροπου στη βόρεια Ιορδανία, και με τις συνδρομές πολλών ντόπιων χριστιανών άλλα και ελλήνων, η μονή τελειοποιήθηκε και λειτούργει άψογα εφαρμόζοντας το πλούσιο τυπικό του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, πληρώνοντας τις λατρευτικές και πνευματικές ανάγκες των χριστιανών που την επισκέπτονται καθ’ όλο το έτος.



Κάθε χρόνο πολλά σχολεία , κατηχητικές και κατασκηνωτικές ομάδες παιδιών και νέων έρχονται και δραστηριοποιούνται μέσα και γύρω από τη μονή, λαμβάνοντας μεγάλο ψυχικό και πνευματικό όφελος. Την ήμερα της εορτής - εορτάζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου εβδομάδας- συμμετέχουν ευφραινόμενοι χιλιάδες πιστοί, επικαλούμενοι τη βοήθεια της Παναγίας μας .



http://www.katixitiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου