Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

«Μαθαίνω και ψυχαγωγούμαι – Προβάλλω τον τόπο μου»


Δράση του ΥΠΔΒΜΘ και των Διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, την Κυριακή 1η Απριλίου 2012. Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υλοποιεί Πανελλαδική καμπάνια για τα σχολεία με θέμα « Μαθαίνω και ψυχαγωγούμαι- Προβάλλω τον τόπο μου», με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν βιωματικά το φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου τους και να τα προβάλουν ώστε ο τόπος τους να αποτελέσει προορισμό σχολικών εκδρομών.
Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου υλοποιούν την Κυριακή 1η Απριλίου 2012, δράσεις στις πόλεις ‘Αργους και Ναυπλίου.

1. Στο Άργος θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα: « Άργος, μια πόλη ταξιδευτής στην ιστορία» με συμμετοχή ομάδας μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άργους και των 2ου & 3ου Γυμνασίων Άργους , με δρώμενα στην Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους- Μυκηνών και στο χώρο του Αρχαίου θεάτρου.

2. Στο Ναύπλιο θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα: «Ταξίδι στο παρελθόν – Ναύπλιο», με τη συμμετοχή ομάδας μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και των 1ου και 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου. Η δράση θα περιλαμβάνει επίσης παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου, ενώ θα υπάρχει μια παράλληλη δράση με ομάδα μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου με θέμα: « Μιλούν τα αγάλματα;».

Από τις Δ/ΝΣΕΙΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

argolikeseidiseis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου