Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΣΤΑΘΕΙΚΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ






Την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου από το Κατηχητικό του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου των Σταθαίικων Αργολίδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ναού και είχε ως βασικό θέμα του πρόσωπο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ο εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Ιωάννου Θεολόγου του χωριού Σταθέικα   πρωτοπρεσβύτερος π.Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό και στην συνέχεια η κατηχήτρια  κα. Νίκη Ταραντίλη, και τα κατηχητόπουλά της μας μίλησαν για τα ιδανικά των αγωνιστών του '21 και κυρίως για την πίστη στο Θεό που ενέπνευσε το Γέρο του Μοριά σε όλη τη ζωή του.

Τα παιδιά μέσα από τα ποιήματά τους  τόνισαν πως ο ελληνισμός δεν μπορεί να διασωθεί χωρίς την Ορθοδοξία και πως, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τη σύγχρονη Ελλάδα, θα πρέπει και εμείς να επιστρέψουμε μετα - νοημένοι στα νάματα της πίστης μας. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτελεί κυρίαρχο πρότυπο σε μια τέτοια πορεία.

Επίσης παρουσιάστηκαν, παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία του Κατηχητικού υπό το διεύθυνση του ταλαντούχου, εξαιρετικού αλλά ιδιαίτερα για το νεαρό της ηλικίας του χοράρχη  κ. Μάριο Καραχάλιο.

Την χορωδία  συνόδευε  τετραμελής ορχήστρα οι οποίοι έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στην όλη εκδήλωση και αποτελείται από τους: κλαρίνο-Στέλιος Ιωάννου, κανονάκι-Νικόλαος Κιντής, ταμπουράς-Αναστάσιος Λίτσας , και τουμπερλέκι-Βαγγέλης Μητροσύλης.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος  καθώς και ιερείς των διαφόρων ενοριών.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π.Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου έδωσε ως αναμνηστικό δώρο  στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικο μία εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ως προστάτης την ενορίας αλλά και στην κατηχήτρια κ. Νίκη Ταραντίλη  όπου αφιλοκερδώς προσφέρει με πάθος στην ενορία.

Μια  σημαντική επισήμανση  από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου κ.κ Καλλίνικο όπου  έκλεισε αυτή την όμορφη εκδήλωση ήταν από το  λόγο του προφήτη Δαυίδ <<εν τω θεώ ποιήσωμεν δύναμιν>>  δηλαδή μαζί με το Θεό έχουμε την δύναμη να καταφέρουμε πολλά αλλά και με αισιοδοξία όπου δώθηκε  από τα παιδιά του κατηχητικού.


Στο τέλος της γιορτής παρατέθηκαν νηστίσιμα εδέσματα στο κοινό.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην κατηχήτρια κ. Νίκη Ταραντίλη αλλά και σε  όλους του συντελεστές  .
 
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου