Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα στην Επίδαυρο.

 
Μπομπ Ουίλσον, Σάσα Βαλτς, Έντουαρντ Χολ, Μπαλέτα του θεάτρου Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης, Λεωνίδας Καβάκος, Δημήτρης Παπαϊωάννου είναι ορισμένα μόνο από τα σημαντικά ονόματα που θα εμφανιστούν φέτος το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Ο βασικός κορμός των εκδηλώσεων του 2012 ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από τον πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης Γιώργο Λούκο χωρίς, όμως, να δοθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες και χώροι καθώς, όπως είπε «κάποιες από αυτές έχουν αλλάξει, ενώ ορισμένες άλλες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί».

Ωστόσο, το Φεστιβάλ στην Αθήνα θα είναι συντομότερο σε σχέση με πέρυσι και θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα μεταξύ 8 Ιουνίου και 18 Ιουλίου. Οι παραστάσεις στην Επίδαυρο (όπου θα παρουσιαστούν οκτώ συνολικά παραγωγές) θα αρχίσουν τη δεύτερη Παρασκευή του Ιουλίου.

Όλοι οι γνωστοί χώροι οι οποίοι φιλοξενούν τα τελευταία χρόνια εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν και φέτος κανονικά (Ηρώδειο, Επίδαυρος, Μικρή Επίδαυρος, Πειραιώς 260, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κτλ.).


Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στη μικρή Επίδαυρο



Επίδαυρος

Μια κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή (Οιδίπους Τύραννος – σκην. Γκραουζίνις), μια παράσταση βασισμένη στη μορφή της Ηλέκτρας μέσα από το έργο των τριών τραγικών (Θ.Ο.Κ.,Ηλέκτρες – σκην. Χανάν Σνιρ), και τέσσερις παραστάσεις που δοκιμάζουν να μεταφέρουν στους χαλεπούς καιρούς μας την αριστοφανική σάτιρα (Εθνικό Θέατρο, Νεφέλες – σκην.Μαστοράκης / Κ.Θ.Β.Ε, Ιππείς – σκην. Φασουλής / ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, Όρνιθες – σκην.Κακλέας / Θέατρο του Νέου Κόσμου, Εκκλησιάζουσες – σκην. Θεοδωρόπουλος) θα μοιραστούν την ορχήστρα της Επιδαύρου με μια σαιξπηρική τραγωδία, τον Ερρίκο Ε΄, σε σκηνοθεσίαΈντουαρντ Χωλ και τον Αμφιτρύωνα του Μολιέρου που υπογράφει ο Λευτέρης Βογιατζής(Εθνικό Θέατρο).



Μικρή Επίδαυρος

Νεανικό αεράκι φυσάει φέτος στη Μικρή Επίδαυρο. Ο Δημήτρης Μπίτος προσεγγίζει τηνΑντιγόνη του Σοφοκλή με έναν θίασο που επιφυλάσσει εκπλήξεις· συμμετέχει ο Ψαραντώνης. Ο Ανέστης Αζάς και ο Πρόδρομος Τσινικόρης επανέρχονται με μια παράσταση ντοκουμέντο, μετά την επιτυχημένη περσινή πρότασή τους στην ταράτσα του ΟΣΕ. Στη μικρή Επίδαυρο αυτή τη φορά προτείνουν ένα θέαμα βασισμένο στον θεσμό των Επιδαυρίων και στον τόπο που τον φιλοξενεί.

argolikeseidiseis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου