Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Γ.Μανιάτης:"Σημαντικό βήμα με ιδιαίτερο συμβολισμό η δημιουργία του Μουσείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης."

Στη τελετή υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης για τη δημιουργία του Μουσείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εθνικής επετείου στην Ν.Επίδαυρο, ο κ. Μανιάτης στάθηκε στο γεγονός της ευτυχούς κατάληξης των για χρόνια προσπαθειών όλων των βουλευτών του νομού καθώς και των δημοτικών αρχών της περιοχής, με τη σημερινή ηγεσία της Βουλής των Ελλήνων, που είχαν σαν αποτέλεσμα να υπογραφή η σύμβαση ανάμεσα στη Βουλή των Ελλήνων και το Δήμο Επιδαύρου.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο Υφυπουργός στην απόφαση να πραγματοποιείται κάθε χρόνο μια ανοιχτή συνεδρίαση μιας Επιτροπής της Βουλής στην Επίδαυρο με τη συμμετοχή και των πολιτών. Όπως τόνισε, η απόφαση αυτή συνιστά ένα σημαντικό βήμα με ιδιαίτερο συμβολισμό σήμερα, καθώς η Βουλή βγαίνει από τους τέσσερις τοίχους του Κοινοβουλίου και πλησιάζει την κοινωνία.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τις προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αναβάθμιση της εκδήλωσης ενώ έκανε ειδική αναφορά στις προσπάθειες και των τριών βουλευτών του νομού για την προώθηση και την ευόδωση αυτών των προσπαθειών. Ειδικότερα ο κ. Πετσάλνικος ευχαρίστησε κατά σειρά τον Υφυπουργό κ. Μανιάτη και στη συνέχεια τους βουλευτές κ. Ανδριανό και κ. Έλσα Παπαδημητρίου. Ακόμη υπογράμμισε ότι χαίρεται που είχε αυτός, σαν Πρόεδρος της Βουλής, την ευκαιρία να υλοποιήσει μια τόσο σημαντική δράση, ολοκληρώνοντας τις προσπάθειες ετών. Συνεχίζοντας, ανακοίνωσε πως η Βουλή θα διαθέσει το ποσό των 90.000 ¤ για τη δημιουργία του Μουσείου, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύθηκε για τη διάθεση ποσού 50.000 ¤ για τη βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου, ώστε συνολικά ο ιστορικός χώρος (Μνημείο, Σχολείο, Πλατεία, μικρό Αμφιθέατρο) να αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο αισθητικά και αρχιτεκτονικά αναβαθμισμένο, σύμφωνα με τη σημαντικότητα των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο παρελθόν.



B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου