Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΔΕΑΣ

Εορτάζουμε σήμερα με εθνική υπερηφάνεια την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την παλιγγενεσία των Ελλήνων, την αναγέννηση του Ελληνικού Κράτους και, ταυτόxρονα, πανηγυρίζουμε

με θρησκευτική ευλάβεια, τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εορτάζουμε με συγκίνηση και υπερηφάνεια, για ν' αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του Εικοσιένα. Αυτούς που πολέμησαν και θυσιάστηκαν, "για του Xριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία".
Το πρωί στο Ιερό ναό Αγίας Τριάδας τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας πρωτοπρεσβύτερο π.Γεώργιο Μητροσύλη.

Επειδή η ημέρα είναι διπλή τόσο Θρησκευτική αλλά και εθνική με την παρουσία των αρχών το τόπου μας έγινε η δοξολογία όπου παρευρέθησαν όλα τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας και 
στην συνέχεια έγινε   στο μνημείο των ηρώων  τρισάγιο εις μνήμην των πεσόντων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και η κατάθεση στεφάνων.
Τέλος  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών όπου  δίδεται ένα σημαντικό μήνυμα για το πόσο υπερήφανοι πρέπει να είμαστε ως έθνος αλλά και ως  Έλληνες. 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου