Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Α ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ι.ΑΝΔΡΙΑΝΟ.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και του Δήμου Επιδαύρου για τη μετατροπή του κτηρίου του παλιού Δημοτικού Σχολείου σε μουσείο της Α’ Εθνοσυνέλευσης και για την ανάπλαση της πλατείας της Α’ Εθνοσυνέλευσης είπε μεταξύ άλλων:

«Η ανάληψη από τη Βουλή των Ελλήνων της ευθύνης για τη διοργάνωση των ετήσιων εορτασμών της επετείου της Α’ Εθνοσυνέλευσης καθώς και των εργασιών δημιουργίας μουσείου A’ Εθνοσυνέλευσης στο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου της Νέας Επιδαύρου, είναι μια δράση που υπογραμμίζει τη διαρκή προσήλωση των Ελλήνων στις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσαν τους αγωνιστές της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Και είναι βεβαίως σημαντικό το γεγονός ότι μια φορά το χρόνο θα συνεδριάζει στον ιστορικό χώρο της Επιδαύρου μια από τις διαρκείς Επιτροπές της Βουλής.

Θέλω, και με αυτή την αφορμή, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο για την άμεση ανταπόκρισή του στις προτάσεις αυτές που του διατύπωσα με επιστολή μου.

Ιδιαίτερα σήμερα, στη δύσκολη αυτή συγκυρία που διέρχεται η πατρίδα μας, η ιστορία και ο πολιτισμός μας είναι ο μόνος ασφαλής γνώμονας της συλλογικής μας δράσης. Είναι η πυξίδα που μας επιτρέπει να αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να εμπνεόμαστε από γεγονότα όπως η Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, όταν οι τοπικές και προσωπικές διαφορές μπήκαν στην άκρη για να παραχθεί η διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το πρώτο Σύνταγμα της ελεύθερης Ελλάδας – δύο κείμενα-σταθμοί της παγκόσμιας πολιτειακής ιστορίας.

Εύχομαι η σημερινή εκδήλωση να λειτουργήσει ως ακόμα μία έμπρακτη επιβεβαίωση της απόφασής μας να φανούμε αντάξιοι των ηρώων προγόνων μας». 




B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου