Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Θεοφάνεια στη Σύρο-Ο μητροπολίτης ευλόγησε την πίτα των χειμερινών κολυμβητών



Εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας , αλλά με «καταιγίδα πίστεως» στην καρδιά τους, οι κάτοικοι της Σύρου παρηκολούθησαν σήμερα το πρωΐ τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς και στη συνέχεια συνόδευσαν τη λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στο κεντρικό λιμάνι της Ερμουπόλεως όπου και ετελέσθη η Ακολουθία της καταδύσεώς του στη θάλασσα.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στο Μητροπολιτικό Ναο της Μεταμορφώσεως και μετά ταύτα προέστη λαμπρής λιτανευτικής πομπής με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, του Γενικού Γραμματέα της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, των Βουλευτών των Κυκλάδων, του Δημάρχου Ερμούπολης-Σύρου και του Δημοτικού Συμβουλίου, των Aξιωματουχων του Ναυτικού , του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, του Κυβερνήτη του ελλιμενισμένου πολεμικού «Πλωτάρχης Μπλέσσας», της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμεναρχείου Σύρου, μαθητών της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, Προσκόπων και Οδηγών.

Στην κατάλληλα ευπρεπισμένη εξέδρα στο λιμάνι ετέλεσε την καθιερωμένη Ακολουθία της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και ευχήθηκε προς τους πολυπληθείς παρισταμένους που είχαν κατακλύσει όλον τον χώρο του λιμανιού ειπών μεταξύ άλλων: «... η καταιγίδα παρέδραμε, κι εμείς με καταιγίδα πίστεως στην καρδιά μας, είμαστε εδώ, προκειμένου να τελέσουμε και παρακολουθήσουμε την παραδοσιακή τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Όπως αντιπαρήλθε η καταιγίδα αυτήν την ώρα το νησί μας εύχομαι, με τη βοήθεια του Θεού και τη δική μας συνέργεια να αντιπαρέλθη η καταιγίδα των δυσκολιών την πατρίδα μας, να ξαναέλθει η ευημερία και η ανάπτυξη και να ανακουφισθεί ο λαός μας, που ξέρει να αγαπά και να αγωνίζεται για την πατρίδα του, την Ελλάδα μας, για την οικογένεια και την Εκκλησία μας !»

Πλήθος κολυμβητών έπεσε στη θάλασσα ενώ εκείνος που ανέσυρε το Σταυρό έλαβε ως ευλογία από τον Μητροπολίτη, χρυσό επιστήθιο Σταυρό. Μετά την επάνοδο της λιτανείας στο Μητροπολιτικό Ναό και την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην παραλιακή περιοχή της Αζολίμνου, όπου και ευλόγησε, όπως κάθε χρόνο την πίτα των χειμερινών κολυμβητών της Σύρου.

Εν συνεχεία μετέβη στο πολεμικό «Πλωτάρχης Μπλέσσας», όπου αφού ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα για την παρουσία τους, ευχήθηκε ειρηνικούς και γαλήνιους πλόες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου