Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο θάνατος του κινηματογράφου και το σύγχρονο μυθιστόρημα

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, διοργάνωσαν ομιλία με την κυρία Laura Marcus Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με τίτλο: ‘Ο θάνατος του κινηματογράφου και το σύγχρονο μυθιστόρημα’. Η εκδήλωση έγινε σήμερα Τετάρτη, στο ‘Βουλευτικό’ του Ναυπλίου, την πρώτη βουλή της ελεύθερης Ελλάδος. Τον συντονισμό είχε η κα.Αγγελική Σπυροπούλου, Λέκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Υπήρχε μετάφραση κατά τη διάρκεια της ομιλίας .Οργανωτική Ομάδα ήταν η Καλλιόπη Καλποδήμου, Μαρία Σικιτάνο,Κατερίνα Τριχιά, Φωτεινή Τσαρδούνη, Εύη Φίλη και η Άννα Χρυσοβέργη. Τον Δήμαρχο Ναυπλίου Π. Αναγνωσταρά που ήταν απών εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θάνος Κοτίτσας.




Η Λώρα Μάρκους είναι Καθηγήτρια Αγγλικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Προηγουμένως κατείχε τη βασιλική έδρα (Regius Professor) Ρητορικής και Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Η έρευνά της επικεντρώνεται στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό του 19ου και 20ου αιώνα, και ειδικότερα την (αυτο)βιογραφία,

τον μοντερνισμό, τη σύγχρονη λογοτεχνία, την ψυχανάλυση και τη σχέση λογοτεχνίας και κινηματογράφου.

Η μελέτη της με τίτλο, Η δέκατη μούσα: Γράφοντας για τον κινηματογράφο κατά την περίοδο μοντερνισμού , απέσπασε το βραβείο της μεγαλύτερη διεθνούς επιστημονικής εταιρείας νεώτερης γραμματολογίας.

Έχει επίσης επιμεληθεί με τον Peter Nichols την Ιστορία της αγγλικής λογοτεχνίας του εικοστού αιώνα για τις πανεπιστημιακές εκδόσεις Καίμπριτζ .






B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου