Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 1982 ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑΡΕΕΙ

Το σπίτι τουΣτρατηγού Μακρυγιάννη στο Άργος καταρρέει μέρα με τη μέρα, χωρίς κανείς καιτίποτα να εμποδίζει την καταστροφή ενός ιστορικού μνημείου.

Μάλιστα, μια δικαστική διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη και τηςΑρχαιολογικής Υπηρεσίας έχει μπλοκάρει τις όποιες σωστικές εργασίες, οι οποίεςήδη έχουν καθυστερήσει τραγικά να πραγματοποιηθούν...



Η στέγη του σπιτιού έχει ήδη καταρρεύσει, πόρτες καιπαράθυρα δεν υπάρχουν και το κτίσμα είναι αφημένο στη φθορά των στοιχείων τηςφύσης και τις ανάγκες των τοξικομανών και των αστέγων της πόλης. Το σπίτιαποτέλεσε κατοικία του Στρατηγού Μακρυγιάννη από το 1829 και κατά πάσαπιθανότητα ο αγωνιστής του 1821 και ιστορικός της ελληνικής επανάστασης, ναγράφει εκεί τα γνωστά “Απομνημονεύματά” του.

Η υπόθεση έχει ήδη απασχολήσει και τη Βουλή τα προηγούμεναχρόνια, αλλά άγνωστο γιατί  το διατηρητέοκτίσμα παραμένει εγκαταλελειμμένο και υπό κατάρρευση...

Σε μία από τις ιστορικότερες περιοχές του Άργους, απέναντιαπό το ιερό του ναού του Αγίου Ιωάννη , που χτίστηκε το 1829 επί Καποδίστρια,βρίσκεται το σπίτι του Μακρυγιάννη.



B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου