Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΝΕΡΟ

 


Στην σημερινή περικοπή το νερό συμβολίζει τη διδασκαλία και τον λόγο του Κυρίου μας στους ανθρώπους κι αυτός ο λόγος είναι γεμάτος από τη δύναμη και τη σοφία του Θεού. Ξεδιψάει τον άνθρωπο και τον οδηγεί μέσω των μυστηρίων στη σωτηρία, στον αγιασμό. Στην Αποκάλυψη  του Ιωάννη υάρχει μια ωραία εικόνα: Από τον θρόνο του Αρνίου (Ιησού Χριστού) αναβλύζει ένα ποτάμι με ζωογόνο νερό, λαμπερό σαν το κρύσταλλο (Αποκ. 22,1) και ο Δοξασμένος Χριστός προσκαλεί τον καθένα: "Όποιος διψάει ας έρθει, όποιος θέλει ας πάρει δωρεάν το νερό της Ζωής" (Αποκ.22,17)
  Στις όχθες αυτού του ποταμιού, εικονογραφημένου στο νάρθηκα κάποιας Ιεράς Μονής, ως χρυσίζοντος  και όχι πυρ΄νου ποταμού, βρίσκονται πολλοί άνθρωποι με κύπελα στο χέρι, όσοι αντλούν και πίνουν είναι με τον Χριστό και ο Χριστός είναι ο παράδεισός τους. Όσοι δεν αντλούν, δεν είναι του Χριστού και ο Χριστός είναι η κόλασή τους. Δηλαδή προσωπικά την επιλέγουν.
  Είθε και εμείς να αντλούμε απ'αυτό το νερό* ο Ιησούς Χριστός να είναι ο παράδεισός μας και το Πανάγιο Πνεύμα η αιώνια πνευματική μας ανάπαυση και ανάψυξη. Αμήν


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ
ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου