Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Στο μαγευτικό προσκύνημα  του Αγίου  Ιγνατίου στην ορεινή Αργολίδα πάνω από τις πηγές του Κεφαλαρίου έγινε σήμερα Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014 ,η πρώτη σύναξη νέων της Μητροπόλεως Αργολίδος .  Από το πρωί μετά την Αρχιερατική θεία λειτουργία που έγινε στον Ιερό ναό του Προσκυνήματος  χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ Νεκταρίου ,ακολούθησε πρωινό για όλους και κατόπιν ξεκίνησε η σύναξη των νέων στο συνεδριακό κέντρο του Προσκυνήματος  . Ο Μητροπολίτης  κ. Νεκτάριος μίλησε στους νέους με λόγια απλά ,τους ανέλυσε πατερικά κείμενα επίκαιρα με την σημερινή εποχή ,οι νέοι  που είχαν κατακλύσει το προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου άκουγαν με πολύ προσοχή τον Μητροπολίτη . Παρών στην συνάντηση αυτή κι ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος καθώς κι αρκετοί Ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδος. Μετά το πέρας της συνάξεως ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας εκκλησιαστικοί ύμνοι των Χριστουγέννων και παραδοσιακή μουσικοί από νέους της Μητροπόλεως.








Ιερ Προσκνημα Αγου Ιγνατου του Θεοφρου Ζγκα Αργους
Το Ιερό Προσκνημα εναι κτισμνο σε υψμετρο 350 μ. και βρσκεται μσα σ’ να ωραιότατο τοπο κατφυτο απ ελαιδενδρα. Απχει απ την πλη του ργους 13 χιλ. και από το Κεφαλρι του ργους 7 χιλ.. Η πρσβασ του εναι νετη. Πρκειται για να τοπο εξαιρετικο φυσικο κλλους. Πρόκειται για ένα σγχρονο κτιριακ συγκρτημα, κτισμνο στον ημιορειν οικισμ Ζγκα Ελληνικο, επαρχας ργους, Νομο Αργολδος. Ο Ιερομναχος Ιγντιος Γρηγοριτης, καταγμενος απ τον παρακεμενο μικρ και αραιοκατοικημνο οικισμ Ζγκα Αργους , ξεκνησε την ανγερση του κεντρικο Ιερού Ναο του Αγου Ιγνατου του Θεοφρου απ αγπη για την γεντειρ του προκειμνου να εξυπηρετηθον οι εκκλησιαστικς ανγκες των συγχωριανν του, οι οποοι μλιστα και βοθησαν στο αρχικ στδιο ανεγρσεως του Ιερού Ναο, τσο με τα πενιχρ οικονομικ τους, σο και με προσωπικ τους εργασα. Ακολοθως και μχρι της περατσεως του λου Ιερού Συγκροτματος, το βρος της οικονομικς δαπνης του ργου, καλύφθηκε απ δωρες χριστιανών κυρίως εξ Αθηνών και εκ Θεσσαλονίκης.
Ο Ιερς Νας θεμελιώθηκε κατ το τος 1983 από τον ττε Μητροπολτη Αργολδος κυρ  Χρυσόστομο  Δεληγιαννπουλο και τιμάται επ’ ονόματι του Αγ. Ιγνατου του Θεοφρου. Τα ιερ εγκανι του ετλεσε κατ το τος 1986 ο Μητροπολτης Αργολδος κυρός Ιάκωβος  (Παχς). Μετ την ανγερση του Ιερού Ναο του Αγίου Ιγνατου, ανηγέρθη ξενώνας για την εξυπηρτηση των ευλαβν προσκυνητν του Ιερού Προσκυνματος.




 B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου