Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Τα Windows 8 θα ανανεώνουν το υπολογιστή χωρίς απώλεια δεδομένων



Έτοιμη να εμφανιστεί στη beta των Windows 8 που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, η επιλογή ανανέωσης (Refresh) πραγματοποιεί την υπόσχεσή της Microsoft ότι θα δώσει στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο να επαναφέρουν τα Windows σε περίπτωση προβλήματος.

• Η επιλογή ανανέωσης θα κρατήσει όλα τα προσωπικά δεδομένα, σημαντικές ρυθμίσεις, και Metro style εφαρμογές, και στη συνέχεια θα εγκαταστήσει ξανά τα Windows.
• Η επιλογή επαναφοράς (Reset) θα απομακρύνει με ασφάλεια όλα τα δεδομένα, τις ρυθμίσεις και τις εφαρμογές, και στη συνέχεια θα εγκαταστήσει ξανά τα Windows.


Η ανανέωση των Windows θα είναι τυπικά η πρώτη επιλογή για να δοκιμάσετε αν το λειτουργικό σύστημα συμπεριφέρεται σωστά. Και αυτό που υπόσχεται η Microsoft είναι ότι θα είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία, δηλαδή δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων ή των ρυθμίσεις σας εκ των προτέρων.
Για να επιτευχθεί αυτό, το PC σας θα ξεκινήσει σε Windows RE (Recovery Environment / περιβάλλον αποκατάστασης), αποθηκεύοντας τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις σας, εγκαθιστά ένα νέο αντίγραφο των Windows 8, αποκαθιστά τα στοιχεία σας και όποιο άλλο περιεχόμενο και στη συνέχεια κάνει επανεκκίνηση στο νέο λειτουργικό σύστημα. Οι περισσότερες βασικές ρυθμίσεις διατηρούνται με εξαίρεση τις ενώσεις τύπων αρχείων, τις ρυθμίσεις της οθόνης, καθώς και ρυθμίσεις του Windows Firewall. Φυσικά, υπάρχει κι άλλο. Η επιλογή ανανέωσης θα διατηρήσει τις Metro Style εφαρμογές σας, αλλά όχι τις εφαρμογές στην επιφάνεια εργασίας σας. Μια εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας θα μπορούσε να είναι η αιτία κάποιου προβλήματος. Ορισμένες εφαρμογές στην επιφάνεια εργασίας δεν αφήνουν ίχνη για το πώς έγινε η εγκατάστασή τους, γεγονός που καθιστά δύσκολο να επαναφερθούν. Και σε αντίθεση με τα Metro apps, τα Windows δεν έχουν άμεση γνώση των πολλών διαφορετικών τεχνολογιών εγκατάστασης που χρησιμοποιούνται συχνά από εφαρμογές τρίτων.
Ως προσωρινή λύση, η Microsoft θα προσφέρει ένα χειροκίνητο τρόπο για να δημιουργήσετε μια εικόνα του τωρινού περιβάλλοντος των Windows σας, μαζί με τις εφαρμογές. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνεται σε τακτική βάση για να εξασφαλίσετε ότι όλες οι νέες εφαρμογές στην επιφάνεια εργασίας αποτελούν μέρος της εικόνας.

Τέλος, η επαναφορά είναι η επιλογή που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, εάν θέλετε να ξεκινήσετε φρέσκα και δεν χρειάζεστενα κρατήσετε τις εφαρμογές, τις ρυθμίσεις σας, ή άλλα δεδομένα. Σε αυτή την περίπτωση, ο υπολογιστής ξεκινάει σε Windows RE, διαγράφει και αναδιαμορφώνει το σκληρό δίσκο, εγκαθιστά ένα νέο αντίγραφο των Windows 8, και στη συνέχεια κάνει επανεκκίνηση. Αφού όλα τα δεδομένα διαγραφούν, λέει η Microsoft, αυτή είναι η σωστή επιλογή αν σχεδιάζετε να δώσετε στον υπολογιστή σας σε κάποιον άλλο.


** Οι Metro style εφαρμογές είναι εφαρμογές πλήρους οθόνη προσαρμοσμένες στις ανάγκες του χρήστη, της συσκευής που τρέχουν, έτοιμες για αλληλεπίδραση αφής, και προσαρμοσμένες στο περιβάλλον εργασίας των Windows. Τα Windows σας βοηθούν να αλληλεπιδράσετε με τους χρήστες σας, και οι χρήστες σας αλληλεπιδρούν με την εφαρμογή.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/01/windows-8.html#ixzz1jNW5OapP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου