Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Έκοψαν την βασιλόπιτα τους οι απόδημοι Βορειοεβρίτες της Θεσσαλονίκης

Mέσα σε γιορτινή και φορτισμένη συγκινησιακή ατμόσφαιρα ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός συναντήθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, με τους απόδημους των επαρχιών Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Ιπποδρομίου Θεσ/νίκης και στη συνέχεια στο εντευκτήριο του ναού έκοψε τη βασιλόπιτα των Συλλόγων των αποδήμων στη Θεσσαλονίκη Βορειοεβριτών...


Μετά από προσφώνηση του Προέδρου του Συλλόγου Διδυμοτειχιτών «Το Κάστρο» κ. Γεωργίου Γκιρτζημανάκη, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου μίλησε κατάλληλα και κάλεσε όλους «να μην ξεχνούν τον τόπο τους, που το χώμα του είναι ποτισμένο με το αίμα των μαρτύρων της πίστης μας και τον τίμιο ιδρώτα των προγόνων μας». Ανέπτυξε παράλληλα το έργο της τοπικής Εκκλησίας και την ολόθυμη πρόθεσή του να είναι συμπαραστάτης σε κάθε πρωτοβουλία που θα μπορούσε να βοηθήσει τους κατοίκους και να αναδείξει την ευρύτερη περιοχή του Βορείου Έβρου και υπογράμμισε την αναγκαιότητα επικοινωνίας όλων με την ιδιαίτερη πατρίδα τους έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία «να αναβαπτίζονται στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας».

«Αυτή η επικοινωνία είναι ευεργετική και για αυτούς που μένουν μόνιμα, τους δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την επιβίωσή μας στην ακριτική περιοχή του Βορείου Έβρου», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η βουλευτής Έβρου κ. Ελένη Τσιαούση, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο Πρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπολιτών κ. Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ορεστιαδιτών κ. Χατζηαντωνίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σουφλιωτών κ. Φούσκας και πλήθος κόσμου, οι οποίοι με ενθουσιασμό και ζεστασιά ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο γι’ αυτό το άνοιγμα της τοπικής Εκκλησίας προς τους απόδημους Βορειοεβρίτες.

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και Λαγκαδά κ. Ιωάννη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου