Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Σχέσεις: Ξεπερνώντας την παλιά και οδεύοντας προς τη νέα.



Οι άνθρωποι συχνά εκπλήσσονται από το πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να ξεπεράσουν μια προηγούμενη σχέση. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ξεχάσεις τον άλλο; Αυτό οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες, ένας εκ των οποίων είναι η συναισθηματική σύνδεση του ενός με τον άλλο και το μέγεθος της ωφέλειας που αποκόμιζε ο καθένας από τη σχέση. Επομένως, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος όταν προσπαθεί να ξεπεράσει μια σχέση και να συνεχίσει τη ζωή του δεν είναι πάντοτε οι αναμενόμενες.
Στο να ξεπεραστεί μια σχέση σπουδαίο ρόλο παίζει η αυτοεκτίμηση και το αίσθημα της ανεξαρτησίας που αισθάνεται το άτομο. Για αυτό είναι απαραίτητο να «κτίσει»κανείς την αυτοεκτίμησή του και να εδραιώσει το αίσθημα της ανεξαρτησίας του. Συχνά, όταν μια σχέση τελειώνει, οι άνθρωποι νιώθουν ανίκανοι να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς σύντροφο και η ζωή τους μοιάζει να τελειώνει για αυτό και αναλώνονται στην αναζήτηση ενός νέου συντρόφου.
Αν και αρχικά, ο νέος άνθρωπος διευκολύνει την κατάσταση, μακροπρόθεσμα, δε συμβαίνει το ίδιο και η καινούρια αυτή σχέση είναι πολύ πιθανό να αποτύχει. Αυτό συμβαίνει διότι η σχέση αυτή δημιουργήθηκε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και όταν αυτές εκλείψουν τότε μαζί τους εκλείπει και η ίδια η σχέση. Ένα λάθος που κάνουν συχνά οι άνθρωποι όταν αναζητούν μια καινούρια σχέση είναι ότι βιάζονται να την βρουν, και όταν βρουν κάτι καινούριο προσπαθούν να το επισπεύσουν. Αυτό λοιπόν, έχει ως συνέπεια να αποδίδονται στον καινούριο σύντροφο χαρακτηριστικά που στην πραγματικότητα μπορεί να μην έχει, να είναι απλά μια φαντασίωση που κάνει το άτομο να αισθανθεί καλύτερα.
Επομένως, πριν προβεί κάποιος σε μια νέα σχέση χρειάζεται:
1. Να αρχίσει να αγαπά τον εαυτό του και να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα κατορθώσει να σταθεί μόνος του στα πόδια του, αλλά και να προσελκύσει έναν καλύτερο καινούργιο σύντροφο.
2. Να λάβει υπ όψιν τις ανάγκες του και τις επιθυμίες του. Για αυτό χρειάζεται να δώσει χρόνο στον εαυτό του, ώστε να ανακαλύψει ποιος ή ποια πραγματικά είναι.
3. Να έχει υπομονή και να μην κάνει βιαστικές κινήσεις πιστεύοντας ότι βρίσκοντας έναν καινούργιο σύντροφο θα ξεπεράσει με ευκολία την προηγούμενη σχέση.
4. Όταν αφήνει μια σχέση θα πρέπει να το κάνει επειδή πραγματικά δεν αισθάνεται καλά και όχι με το σκεπτικό ότι « υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια».

Αν το άτομο καταφέρει να τα βρει με τον εαυτό του και αποκτήσει αυτοεκτίμηση θα είναι σε θέση να αρέσει και να αγαπηθεί από κάποιον άλλο, επειδή αυτό είναι πραγματικά που γοητεύει τους ανθρώπους. Θα πρέπει να θυμάται πως, αν ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του, μην περιμένει κάποιος άλλος να γίνει ευτυχισμένος κοντά του. Η ευτυχία με τον σύντροφό μας εξαρτάται από το πόσο εμείς «τα έχουμε βρει» με τον εαυτό μας.
http://psuxilogos.blogspot.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου