Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Γιορτή Καστάνου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

20121018-113233.jpg
Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η Καστάνιτσα γιορτάζει τα κάστανά της και υποδέχεται τους επισκέπτες της. Μια εκδήλωση που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί ως μία από τις σημαντικότερες σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών στο αρχαιότερο τσακωνοχώρι του Πάρνωνα.


Για 29η χρονιά, ο Μορφωτικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών αναβιώνει στις 27 Οκτωβρίου 2012 ένα από τα παλιότερα και ομορφότερα έθιμα του χωριού, τη Γιορτή Καστάνου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που στοχεύουν στην προστασία και ανάδειξη των μοναδικών στοιχείων, περιβαλλοντικών αλλά και πολιτιστικών της Προστατευόμενης Περιοχής, συμμετέχει για άλλη μία χρονιά ενεργά στη γιορτή αυτή. Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Καστάνιτσας το προσωπικό του Φορέα θα υποδεχθεί τους επισκέπτες όπου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους σημαντικούς βιοτόπους της περιοχής και το ειδικό καθεστώς προστασίας που τη διέπει, καθώς επίσης για τα ιστορικά μνημεία, την αρχιτεκτονική του χωριού και την Τσακώνικη διάλεκτο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φορέα Διαχείρισης περιλαμβάνει την προβολή της παρουσίασης με τίτλο: «Καστάνιτσα – Ένας ξεχωριστός παραδοσιακός οικισμός στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα» και τη διοργάνωση του παιχνιδιού «Καστανοδρομίες» για τα μικρά παιδιά. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΚΠΕ Καστάνιτσας στις 3 μ.μ.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025


Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου