Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας στις πλημμύρες της Τρίπολης






Το Τμήμα Αντιμετώπισης Μαζικών Καταστροφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος Αργολίδας την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, μετά την έκδοση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τις οδηγίες της Κεντρικής της Διοίκησης τέθηκε σε κατάσταση Αυξημένης Επιφυλακής.

Την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου τα καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας περιορίστηκαν κατά κύριο λόγο σε μέτριας έντασης βροχοπτώσεις (με πολύ μικρά διαστήματα ισχυρών βροχοπτώσεων) χωρίς αυτές να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Προβλήματα προέκυψαν κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετά από επικοινωνία με το Παράρτημα Αρκαδίας και ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη της Π.Υ. Τρίπολης για εξοπλισμό άντλησης υδάτων και εφόσον εξασφαλιζόταν η ομαλή μετάβαση τους αποφασίστηκε η αποστολή μελών της Ομάδας με 2 μηχανές άντλησης υδάτων.

Τα μέλη Παραρτήματος Αργολίδας μαζί με τα μέλη του Παραρτήματος Αρκαδίας τέθηκαν στην διάθεση της Π.Υ. Τρίπολης και πραγματοποίησαν αντλήσεις υδάτων από τρεις οικίες στο χρονικό διάστημα μεταξύ 21:00 – 03:00.

Την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου τα καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη της Αργολίδας βρίσκονταν σε ύφεση.

 http://www.argoliki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου