Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΤΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ




 Συνεδρίασε σήμερα 29 Νοεμβρίου 2012, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος με αντικείμενο τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία των πολιτών από ακραία καιρικά φαινόμενα και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Χειβιδόπουλος τόνισε στη συζήτηση τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας και των χιονοπτώσεων .
Τα έργα, οι δράσεις και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας των εμπλεκομένων φορέων στα οποία πρέπει να εστιάσομε για την αντιμετώπιση των πλημμυρών και των χιονοπτώσεων ενόψει της χειμερινής περιόδου προσδιορίζονται ως εξής:

Σχολαστικός έλεγχος όλων των αντιπλημμυρικών έργων της περιοχής ευθύνης μας και συστηματική συντήρηση τους.
Εκτέλεση έργων συγκράτησης των εδαφών σε δασικές εκτάσεις που η φυσική τους βλάστηση έχει καταστραφεί πρόσφατα από πυρκαγιές.
Καθαρισμός των ρεμάτων
Απομάκρυνση από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους των απορριμμάτων και άλλων υλικών που μπορούν να φράξουν τα φρεάτια.
Καταγραφή των μηχανημάτων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα προκειμένου να είναι άμεση η χρησιμοποίηση τους όποτε παραστεί ανάγκη.
Ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων πρόληψης και αυτοπροστασίας από ακραία καιρικά φαινόμενα
Αναβάθμιση μνημονίων ενεργειών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από τις Δ/νσεις Πολιτικής Προστασίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Περιφερειών καθώς και από τα Γραφεία Πολιτικής Προστασίας των Δήμων.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος παραβρέθηκαν: ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Αργολίδος , εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος , οι Διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου και Άργους , εκπρόσωπος του ΚΕΜΧ Ναυπλίου, ο Δήμος Άργους Μυκηνών και εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων.







PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου