Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ



Έγινε σήμερα το μεσημέρι ο αγιασμός για την θεμελίωση του νέου κτηρίου του συλλόγου των ΑΜΕΑ Αργολίδος στην περιοχή Πυργέλας του δήμου Άργους- Μυκηνών. Φανερά συγκινημένη η πρόεδρος του συλλόγου κα Σούλα Παπαγεωργοπούλου δεν μπορούσε να πιστέψει πως κατάφερε ο σύλλογος μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας για να βρει δικό του χώρο ,τελικά το όνειρο έγινε πραγματικότητα, όπως κι η ίδια είπε χαρακτηριστικά. Φυσικά τίποτα δεν θα είχε γίνει αν δεν δίνονταν δωρεά το οικόπεδο , από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Πυργέλας, μετά από απόφαση που πείρε το εκκλησιαστικό συμβούλιο και με τις επίμονες προσπάθειες του ιερέα πατέρα Κωνσταντίνου Σέρου. Ο Γολγοθάς όμως συνεχίστηκε για τον σύλλογο ΑΜΕΑ αφού δεν υπήρχαν χρήματα για να ανεγερθεί το κτήριο, παρόλα αυτά η πολύ δραστήρια πρόεδρος η κα Σούλα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη και πολλούς εθελοντές ,φυσικά και με διάφορα έργα των παιδιών με ειδικές ανάγκες που πωλούνταν σε διάφορες εκδηλώσεις, κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα ικανοποιητικό ποσό και να πέσουν τα θεμέλια του κτηρίου καθώς και να μπορέσουν να φτιάξουν το υπόγειο. Όπως και η ίδια είπε δεν πείρε καμία μα καμία κρατική ή δημοτική επιχορήγηση από κανέναν. Παρών σήμερα στον Αγιασμό οι βουλευτές του νομού Γ. Ανδριανός ,Γ. Μανιάτης και Δ. Κοδέλας, ο αντιπερειφεριάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος ,ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δ. Καμπόσος, ο θεματικός αντιπερειφεριάρχης κ. Πουλάς και πολύς κόσμος. Τον αγιασμό θεμελίωσης τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του ΙΣΚΕ πατέρας Γεώργιος Σελλής .Το παρών τους έδωσαν και αρκετοί ιερείς.











ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕΡΡΟΥ
«Χαρμόσυνη και φωτοφόρος» είναι η σημερινή ημέρα αδελφοί μου, διότι αυτή η μέρα αποτελεί έναν σταθμό για το χωριό μας.
Ξεκινά και υλοποιείται ένα όνειρο, αποκτά σάρκα και οστά. Σήμερα τίθεται ο θεμέλιος λίθος ενός νέου ιδρύματος που θα ανεγερθεί σε χώρο παραχωρηθέντα με κοινή απόφαση του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πυργέλλας και με έγκριση της αποφάσεως αυτής από τον Σεπτόν Ποιμενάρχη μας κ. Ιάκωβον.
Πρόκειται για ένα έργο καθαρά κοινωνικό και ανθρωπιστικό που όταν ολοκληρωθεί θα δώσει νέα πνοή στους ανθρώπους.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, στην εποχή μας έχουμε μεγάλη ανάγκη από έργα πρόνοιας και αυτό το οποίο θεμελιώνεται σήμερα είναι από τα έμπρακτα σημεία της αγάπης, ενδιαφέροντος και παρέμβασης της Εκκλησίας στα σύγχρονα προβλήματα γιατί γνωρίζει ότι αυτός είναι ο ουσιαστικός ρόλος της.
Τέτοιες προσπάθειες είναι μια ανάσα και ένα σημάδι αισιοδοξίας. «Όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες και να μη μένουμε στις γκρίνιες.
Να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να γίνουμε δημιουργοί και άλλων παρόμοιων νέων έργων.
Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε ούτε να φέρνουμε την καταστροφή, δυστυχώς υπάρχει κρίση, αλλά και ευτυχώς άνθρωποι που σκέπτονται εκείνους που υποφέρουν. Ο δρόμος της ευτυχίας περνά πάντοτε από τη ζωή του άλλου ανθρώπου
Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι θα πρέπει να προσέχουμε πώς χρησιμοποιούμε τα αγαθά του πλανήτη, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε σε αρμονία με την φύση και τον Θεό.
Τέλος, Θέλω να εκφράσω την αμέριστον συμπαράσταση και τα συγχαρητήρια προς τον σύλλογο ατόμων με ειδικές ανάγκες και να ευχηθώ από καρδιάς οι καρποί αγάπης να ευδοκιμήσουν και να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο ώστε να γίνει ένα κέντρο αγάπης που θα στεγάσει παιδιά που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη για φροντίδα και αντιμετώπιση και δεν θα νοιώθουν ποτέ μοναξιά και περιθοριοποίηση.
Καλή δύναμη Ιερέας πατέρας Κωνσταντίνος Σέρρος





















PHOTO STUDIO B&G ΑΠΕ/ΜΠΕ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου