Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΚΕΝΤΡΟΥΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Κύριοι Βουλευτές.

 Τα όσα αναφέρουμε σ’ αυτή μας την επιστολή δεν αφορούν αυτούς που έχουν δηλώσει στα τοπικά και Αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. ότι θα καταψηφίσουν τα νέα εξοντωτικά μέτρα που αναμένεται να εισαχθούν στη Βουλή τις προσεχείς εβδομάδες. Η αποστολή της επιστολής προς όλους, έχει πρωτίστως τον χαρακτήρα του σεβασμού προς τους αιρετούς εκπροσώπους του λαού και επομένως δεν πρέπει να τύχει καμιάς παρερμηνείας. Η επιστολή μας απευθύνεται κυρίως σ’ αυτούς που ψήφισαν το λεγόμενο δεύτερο μνημόνιο, το νόμο 4046/14/2/2012/ΦΕΚ Α28 που περιλαμβάνει ένα πρωτοφανές για Ευρωπαϊκή χώρα πρόγραμμα γενικής φτωχοποίησης του λαού, καταστροφής του κοινωνικού κεκτημένου και ξεπουλήματος με διαδικασίες ρευστοποίησης του διαχρονικού άυλου και υλικού πλούτου της πατρίδας.



Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε την βαθιά αντιαναπτυξιακή – υφεσιακή, αντικοινωνική ως αντεθνική εν τέλει αυτή συνθήκη που μεταβάλλει την χώρα σε προτεκτοράτο της διεθνούς και Ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας, γιατί υποθέτουμε ότι τόσους μήνες μετά την ψήφιση των κατάπτυστων ρυθμίσεων που περιέχει θα έχετε πλήρως ενημερωθεί για το περιεχόμενό της.

Εμείς ως Εργατικό Κέντρο αισθανόμαστε μεγάλη ντροπή και καταλαμβανόμαστε από φρίκη διαβάζοντας την σελίδα 713 του οικείου ΦΕΚ όπου μεταξύ των άλλων ψηφίσατε και την εξής πρωτοφανούς αντικοινωνικότατη διάταξη: «…. Τα μέτρα αυτά θα δώσουν την δυνατότητα μείωσης της απόκλισης στο επίπεδο των κατώτατων μισθών σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Πορτογαλία, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη). Αναμένουμε ότι τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν εις την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων, την αλλαγή από τον ανεπίσημο στον επίσημο τομέα της εργασίας».

Δηλαδή κ. βουλευτές ψηφίσατε την ραγδαία βουλγαροποίηση των μισθών, των ημερομισθίων αλλά και των επιδομάτων και των συντάξεων αφού και αυτές συναρτώνται με τις αποδοχές. Και αυτό παρά το ότι τα παρόμοια μέτρα του 1ου μνημονίου έφθασαν την ανεργία των νέων στο 39%, που το 2ο μνημόνιο μέχρι σήμερα ανέβασε στο 55% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤΤ και EUROSTATT.

Ποια άλλη απόδειξη θέλετε για να σταματήσετε πλέον αυτήν την πολιτική που καταστρέφει όλο το ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδος μας;

Κύριοι βουλευτές αν από τη μια καταστραφεί η νέα γενιά και από την άλλη πουληθεί σ’ εξευτελιστικές μάλιστα τιμές ο πλούτος της πατρίδας που συσσώρευσαν γενιές Ελλήνων, τι θα απομείνει πλέον από την έννοια της πατρίδας; Θέλετε να μεταβάλλετε την χώρα σε μια απέραντη ΕΟΖ, σ’ ένα απέραντο δουλοστάσιο, που θα θυμίζει κατάσταση ξενικής κατοχής;

Γι αυτό αν δεν έχετε διαβάσει και τις εφιαλτικές διατάξεις του μνημονίου που ψηφίσατε τουλάχιστον ας μελετήσετε το σύντομο email που έστειλε προχθές η ΤΡΟΙΚΑ και αξιώνει, στα πλαίσια βεβαίως αυτών που ψηφίσατε, την κατάλυση κάθε εργασιακής ρύθμισης ώστε η χώρα να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.



Κύριοι βουλευτές.

Μέχρι στιγμής ο λαός της Αργολίδας και του Ναυπλίου σας έχει φερθεί ευγενικά όχι μόνο γιατί δεν γνωρίζει τι ψηφίσατε και στρέφεται εναντίον του, αλλά και διότι έχει μια κουλτούρα κοινωνικής ανοχής και συγκατάβασης. Τώρα όμως τα πράγματα αγριεύουν πολύ. Είναι δύσκολο να υποδεχόμαστε στις αίθουσες και στις εκδηλώσεις μας αυτούς που καταστρέφουν κατ’ εξακολούθηση τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, τον εργασιακό μας πολιτισμό, τα χαρακτηριστικά της πατρίδας μας.

Γι αυτό με δυναμική απαίτηση όλων σχεδόν των μελών των εργαζομένων που συγκροτούν τα σωματεία μας σας απευθύνουμε την ύστατη προειδοποίηση:



«ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΕΙΣΘΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΣΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ».

Ελπίζουμε να επανέλθετε στο καθήκον της εκπροσώπησης των αληθινών συμφερόντων του λαού και να παύσετε να συμφωνείτε με τους τοκογλύφους και τους διεθνείς δανειστές.

Με την επιστολή μας αυτή σας προαναγγέλλουμε ότι θα θέσουμε σε τοπικό λαϊκό δημοψήφισμα τα μέτρα αυτά προ της ημέρας της ψηφοφορίας, ώστε να λάβετε όπως νομίζουμε και πιστεύουμε και ένα πρόσθετο μήνυμα από τον Ναυπλιακό Λαό που αργά μεν αλλά σταθερά όλο και περισσότερο συνειδητοποιεί την καταστροφή στην οποία τον οδηγούν οι εκπρόσωποί του. _


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Σε καλούμε να συμμετάσχεις στο λαϊκό δημοψήφισμα που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, για να απαντήσεις εάν δέχεσαι ή όχι τα νέα μέτρα που πρόκειται να εισαχθούν στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ. Ο καθένας και η καθεμιά ψηφίζει με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο πιστοποιητικό που να αποδεικνύει τα στοιχεία του.

Η ψηφοφορία θα γίνει μόνο στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου όπου θα έχουν στηθεί κάλπες και παραβάν προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων.

Οι εφορευτικές επιτροπές θα απαρτίζονται από νομικούς και μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων.

Η συμμετοχή σου σ’ αυτό το άτυπο κοινωνικό δημοψήφισμα θα δυναμώσει την φωνή όλων μας προς αποτροπή της περαιτέρω κοινωνικής καταστροφής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου