Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

O Πνευματικός μας και εμείς




Έχουμε ανάγκη λοιπόν όλοι από πνευματικό πατέρα.
Τι οφείλουμε όμως εμείς να κάνουμε;
Αυτό που οφείλουμε κυρίως είναι η υπακοή μας. Ο Πνευματικός μας δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να αποφεύγουμε ή τι να ακολουθήσουμε. Ας τον ακούμε, διότι δεν ομιλεί με προσωπικά κριτήρια και ιδιοτέλεια αλλά με φόβο Θεού και συναίσθηση ευθύνης για να μας βοηθήσει να διακρίνουμε ποιο είναι το το θέλημα του Θεού σε κάθε περίπτωση.
Ο άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης λέγει ότι <<αυτός που άλλοτε υπακούει και άλλοτε παρακούει στον πνευματικό του πατέρα μοιάζει με άνθρωπο που βάζει στα μάτια του κολλύριο και άλλοτε ασβέστη. Ποιο το όφελος;>> (Κλίμαξ, Λόγος Δ'). Ας το πάρουμε λοιπόν απόφαση να κάνουμε τέλεια υπακοή στις υποδείξεις του Πνευματικού. Αυτό είναι ασφάλεια για μας και χαρά για το ίδιο που θα βλέπει την πνευματική μας προκοπή. Ο απόστολος και ευαγγελιστής Ιωάννης γράφει: << Πολύ μεγάλη χαρά δοκίμασα , διότι βρήκα ορισμένα από τα παιδιά σου να πορεύονται σύμφωνα με την αλήθεια του Ευαγγελιστού >> (Β' Ιω.4). Ας δίνουμε και εμείς χαρά στον Πνευματικό με την υπακοή μας.
Τι ευλογία να έχουμε πνευματικό πατέρα! Πόσους αγώνες και προσευχές, πόσες θυσίες και κόπους καταβάλλει ο άνθρωπος αυτός, για να μας περάσει μέσα από την τρικυμισμένη θάλασσα του κόσμου στο λιμάνι της Βασιλείας του Θεού;! Ας παρακαλούμε τον άγιο Θεό να μας χαρίζει πάντοτε πνευματικό μας πατέρα άξιο οδηγό στην πνευματική  μας πορεία προς την ουράνια Βασιλεία

ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
 Ο ΣΩΤΗΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου