Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

O Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας αποστολή από την περιφέρεια Hubei της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

O Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας αποστολή από την περιφέρεια Hubei της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με επικεφαλής τον κ. Yao Zhongkai, Γενικό Γραμματέα της Τοπικής Κυβέρνησης. Η αποστολή περιελάμβανε αξιωματούχους των υπηρεσιών πολιτισμού της περιφέρειαςHubei, καθώς είχε σκοπό την εδραίωση συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα πολιτιστικής διαχείρισης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος επεσήμανε τις πρωτοβουλίες και το ενδιαφέρον του ιδίου όσο και του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την προώθηση της συνεργασίας και των ανταλλαγών μεταξύ Πελοποννήσου και περιφερειών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και ανέφερε το πλήθος επισκέψεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Στάθηκε στο γεγονός ότι η Αργολίδα αποτελεί το σημαντικότερο αρχαιολογικό πάρκο τις Ελλάδας με εμβληματικά μνημεία από όλες τις σημαντικές περιόδους του Ελληνικού πολιτισμού και τόπο διεξαγωγής του σημαντικότερου φεστιβάλ αρχαίου δράματος, του φεστιβάλ Επιδαύρου.

Παρουσίασε επίσης την πλούσια αγροτική παραγωγή του τόπου σε αντιπροσωπευτικά προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το πορτοκάλι, το λάδι, το κρασί, ανέφερε τη δραστηριοποίηση των Ελλήνων εμπόρων στο εξαγωγικό εμπόριο προς την Κίνα και απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθούν την Αργολίδα και επόμενες αποστολές στο μέλλον.

Ο Γ.Γ. κ. Yao Zhongkai έκανε μία συνοπτική παρουσίαση της περιφέρειάς του η οποία έχει 60 εκατ. κατοίκους και 185.000 τετρ. χλμ. έκταση, μεγάλη αγροτική παραγωγή σε προϊόντα όπως ρύζι, βαμβάκι, σπορέλαιο, πορτοκάλια και ισχυρή βιομηχανία. Πρόκειται για μία περιοχή με αξιόλογη ιστορία και σημαντικά πολιτιστικά μνημεία. Δεδομένου ότι συνοδευόταν από τους επικεφαλής των διευθύνσεων πολιτισμού και μνημείων της περιοχής του αλλά και από ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της Κίνας εξέφρασε το ενδιαφέρον για τη φιλοξενία έκθεσης με ευρήματα από την Αργολίδα καθώς στην πρωτεύουσά τους βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία της Κίνας και έχουν ήδη εκθέσει αντικείμενα από τη Γαλλία και την Ιταλία, ενώ για φέτος περιμένουν αντικείμενα από την Αίγυπτο. Ο κ. Χειβιδόπουλος ενημέρωσε την αντιπροσωπία ότι ο σχεδιασμός εκθέσεων και ο δανεισμός μουσειακών αντικειμένων γίνεται κεντρικά από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων.







 B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου