Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η ΑΓΑΠΗ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ...

 


Συνήθως νομίζουμε ότι η ελεημοσύνη είναι μόνο το να δίνουμε χρήματα στους φτωχούς. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ελεημοσύνη είναι κάτι βαθύτερο: είναι αρετή που ξεκινά μέσα από την καρδιά που ξέρει να συμπονά, να αγαπά.... Κι όποιος αγαπά βρίσκει πολλούς τρόπους για να εκφράσει την αγάπη του.
  Άλλος προσφέρει χρήματα ή υλική βοήθεια, άλλος τον κόπο ή την εργασία του, άλλος χρόνο για να επισκέπτεται ασθενείς , να συντροφεύει μοναχικούς γέροντες, να παρηγορεί όσους έχουν πένθοςκαι γενικά να συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο σε όσους βρίσκονται σε θλίψη ή ανάγκη. Ιδιαίτερα σημαντική βέβαια είναι και η πνευματική ελεημοσύνη ,η  οποία υπηρετεί τις ανάγκες της ψυχής του ανθρώπου. Και υπάρχουν πολλοί πιστοί χριστιανοί που μ'αυτόν τον τρόπο, διαδίδοντας ή διδάσκοντας το λόγο του Θεού σε μικρούς ή μεγάλους , ώστε να στηρίζονται οι άνθρωποι για να αντιμετωπίζουν τις δοκιμασίες της ζωής.
  Μέ όσους τρόπους μπορεί να προσφέρει κανείς! Αρκείνα το κάνει αυτό, όπως λέγει στη συνέχεια ο άγιος Απόστολος , κατά την ελεύθερη διάθεση της καρδιάς του, όχι με λύπη ή από ανάγκη* " ιλαρόν γάρ δότην αγαπά ο Θεός ". Ο Θεός αγαπά εκείνον  που προσφέρει με προθυμία και με χαρούμενο πρόσωπο.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
"Ο ΣΩΤΗΡ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου