Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ: « Όπου υπάρχει καπνός… Μύθος και Πραγματικότητα. Πρόληψη και Αντιμετώπιση»





Το Σάββατο  31 Μαΐου 2014 Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αργολίδας Ημερίδα με Θέμα: « Όπου υπάρχει καπνός… Μύθος και πραγματικότητα. Πρόληψη και Αντιμετώπιση» όπου  την επιμέλεια είχε  το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Αργολίδας «Ελπίδα Ζωής», και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη» με την στήριξη των Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας. Την Ημερίδα χαιρέτισαν ο  Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης , ο πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Μητροσύλης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Αργολίδος, Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας  Τάσος Χειβιδόπουλος, και η εκπρόσωπος του Συλλόγου καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Αργολίδας « Η Αλληλεγγύη» .  Τα θέματα που ανέπτυξαν οι ομιλητές ήταν:
α)Βαρδαβάς Κων/νος Ιατρός- Επιδημιολόγος , MD,MPh, PhD,FCCP , Ερευνητής ΔΕΠ, Β βαθμίδας, Center for Global Tobacco Control, Harvand School of Public Health  με  Θέμα: Στρατηγικές Πρόληψης  του καπνίσματος στην Έλλαδα.
β) Σαλεσιώτου Βασιλική- Πνευμονολόγος Συντονίστρια Διευθύντρια Πνευμολογικού Νοσηλευτικής μονάδας Ναυπλίου  με Θέμα: «Τα θέλω και οι επιθυμίες του καπνιστή»
γ)Κούρου Εμμανουέλα-Ψυχολόγος και Συντονίστρια Ομάδων Διακοπής Καπνίσματος Συλλόγου «Η Αλληλεγγύη»  με Θέμα: «Διακοπή του Καπνίσματος: Η επιστήμη της Ψυχολογίας αναζητά και βρίσκει απαντήσεις μέσω της λειτουργίας των μονάδων».
δ)Μπαβέλλα Αγγελική-Ψυχολόγος , Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «Ελπίδα Ζωής» με Θέμα: «Μαθαίνω να λέω Όχι. Προγράμματα πρόληψης του καπνίσματος στο χώρο του σχολείου»
Τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις, Τοθετήσεις , και μια διαλογική συζήτηση πάνω σε αυτή την καθημερινή μάστιγα.
Το σύνθημα της ημέρας αυτής είναι να μετατρέψουμε κάθε ημέρα σε  παγκόσμια ημέρα κατά του Καπνίσματος.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου