Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

«Θέατρο & Θεατρικότητα»


Η Κοσμήτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλίου έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 στην εκδήλωση «Θέατρο & Θεατρικότητα» με εισηγητή το διακεκριμένο σκηνοθέτη Σταύρο Τσακίρη ο οποίος έχει τιμήσει κατά το παρελθόν τη Σχολή μας με τη διδασκαλία του.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλίου στην αίθουσα ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΝ στο Ναύπλιο και ώρα 19.00.
Επίσης ο κύριος Σταύρος Τσακίρης θα πραγματοποιήσει master class με τους φοιτητές από τις 11.00 έως 14.00΄ στην αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου» στα Κεντρικά Διδακτήρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο.




ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Σταύρος Σ. Τσακίρης σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, την Αμερική και την Ινδία. Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας (1999-2002) και Κομοτηνής (1990-1993). Στο έργο του σημαντική θέση κατέχει η αρχαία τραγωδία και παραστάσεις του έχουν ανέβει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε φεστιβάλ όπως: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Βερολίνου, Βρυξελλών, Καΐρου, Τιφλίδας, Τελ Αβίβ, Κολωνίας, Λευκωσίας, Πάφου, Φιλίππων και Θάσου, Ρεθύμνου, Καλαμάτας, Πέτρας κ.ά.
Έχει συνεργαστεί με θεατρικούς οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κ.ά., στην Κύπρο με το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το Θέατρο «Ένα», και στο εξωτερικό με το Εθνικό Θέατρο Ινδιών, το Εθνικό Θέατρο Ισλανδίας, το Theses theatre (ΗΠΑ), την Goa Academy, το Theater Manufacture (Γερμανία).
Ο Σταύρος Τσακίρης δίδασκε δραματολογία και σκηνοθεσία στο αρχαίο δράμα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και υποκριτική σε μεταπτυχιακούς φοιτητές δραματικών σχολών, με ειδίκευση στην αρχαία τραγωδία.
Εργάστηκε ως θεατρικός παραγωγός στο κρατικό ραδιόφωνο και το 2003 ίδρυσε το θεατρικό σύνολο «Omicron 2 – μια εταιρεία για τις τέχνες», με σκοπό να συνεχίσει τη διερεύνησή του πάνω σε πειραματικές μεθόδους προσέγγισης και παρουσίασης έργων της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας. Παρουσίασε ως τώρα έξι παραγωγές σε Ελλάδα, Κύπρο, Γεωργία, Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου