Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ

 


   Για τον παράλυτο  που βρισκόταν τριάντα οκτώ χρόνια δίπλα στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά, κοντά στην προβατική  πύλη των Ιεροσολύμων, κάνει λόγο η ευαγγελική περικοπή. Ο Χριστός περνώντας από εκεί , μετά από πολύ σύντομο διάλογο που είχε μαζί του, τον θεράπευσε.
  Η κολυμβήθρα αυτή είχε πέντε στοές και ένα πλήθος αναξιοπαθούντων την κύκλωνε διότι συνέβαινε κάτι παράδοξο αρκετά συχνά: Άγγελος, ορατός ή αόρατος, κατέρχοταν και ανάδευε το νερό , ενώ εκείνος ο ασθενής που πρώτος έμπαινε μέσα, γινόταν καλά ότι και αν είχε.
   Στο σύντομο διάλογο μαζί του, ο Χριστός κάνει στον παράλυτο μια παράξενη ερώτηση: "Θέλεις να γίνεις καλά; Ποιος δεν θα ήθελε να γίνει καλά από μια τέτοια παραλυσία; Αλλά εδώ ο Χριστός δείχνει ότι δεν θέλει να βιάσει την ελευθερία κανενός. Ο θεός δεν θέλει να σε κάνει να τον ακολουθήσεις με τη βία. Επομένως, είναι ο παράλυτος εκείνος που υπεύθυνα θέλει να γίνει καλά. Το πρόβλημα του , λέει είναι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος να τον ρίξει μέσα στο νερό την κατάλληλη στιγμή. Ο Χριστός όμως, τον προτρέπει να σηκωθεί, να πάρει το κρεβάτι του και να περπατήσει. Σαν να του λέει δηλαδή, εσύ δεν έχεις άνθρωπο, αλλά εγώ έγινα άνθρωπος για σένα.  Έχεις εμένα!Σηκώθηκε, λοιπόν και περπάτησε.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ 
ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου