Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Στη 1 Ιουλίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις του ¨Φεστιβάλ Άργους 2013¨ που διοργανώνει και φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους Μυκηνών http://i.ytimg.com/vi/PvAXhUZUrME/0.jpg
 Την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 και ώρα 9.00 το βράδυ στους Στρατώνες Καποδίστρια, το σύνολο Rindineddha του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας θα παρουσιάσει 10 τραγούδια μεταξύ των οποίων ταραντέλες, νανουρίσματα, τραγούδια της ξενιτιάς και άλλα. Αποτελείται από 20μελή ορχήστρα και 15 μελή χορωδία.

Το σύνολο Rindineddha του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012 . Στόχος ήταν να φέρει στην περιοχή μας την ιδιαίτερη μουσική και γλώσσα της Κάτω Ιταλίας που τόσο πολύ μοιάζει με τη δική μας. Το Μάρτιο του 2013 έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνόλου που έπαιξε στους ρυθμούς της Ταραντέλλας αναπαριστώντας τα αυθεντικά Ιταλικά δρώμενα. Τον Απρίλιο, το σύνολο ταξίδεψε στη γειτονική Κάτω Ιταλία στις περιοχές της Grecia Salentina και επισκέφτηκε τα Ελληνόφωνα χωριά, όπου γράφτηκαν τα περισσότερα από τα τραγούδια. Έδωσε συναυλίες στη Sternatia και στο Canolle σε συνεργασία με τον Giorgio Fillieri και άλλους μουσικούς της περιοχής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου