Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Απότομα αλλάζει το σκηνικό του καιρού με ραγδαία επιδείνωση. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και οι βοριάδες που θα φτάνουν ακόμα και τα 8 μποφόρ στα πελάγη. Ενδεικτικές είναι οι σημερινές φωτογραφίες με τα χιόνια στα γύρω βουνά της Αργολίδας.
Δείτε πιο αναλυτικά την πρόγνωση για τη Δευτέρα.
Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο αναμένεται να σημειωθούν στην Αττική, ενώ θα υπάρξουν και τοπικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά (πάνω από 700 μέτρα υψόμετρο). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο. Επίσης, θα υπάρξουν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.









Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις. Στις νότιες περιοχές θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6, και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην ήπειρο από 0 έως 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Επίσης, σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, κεντρικής Στερεάς και αργότερα της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα, τη νύχτα όμως θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, θα σημειωθούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Επίσης, θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της Κρήτης, που προς το βράδυ θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 ενισχυμένοι σε 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ αναμένονται και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και γρήγορα στα νοτιότερα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

PHOTO STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου