Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

Σημαντικότατη είναι η κοινωνική προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης, μέσα από το κοινωνικό πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», που προηγήθηκε του αντίστοιχου προγράμματος των δήμων της χώρας και το οποίο κλείνοντας φέτος τα 16 χρόνια λειτουργίας, αντικατοπτρίζει την ευαισθησία, το αέναο ενδιαφέρον και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.


Υπεύθυνος του προγράμματος έχει οριστεί από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας ο εφημέριος Σκούρας π. Παναγιώτης Παπουλάκος, ενώ για τις ανάγκες και την εξυπηρέτηση των ανήμπορων συνανθρώπων μας, το πρόγραμμα διαθέτει κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια, οικογενειακή βοηθό, γιατρό και φυσικοθεραπεύτρια.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατ’οίκον νοσηλεία, η ιατρική περίθαλψη και η ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών, η πληρωμή λογαριασμών και η εκτέλεση εξωτερικών υποχρεώσεων για τους μη δυναμένους να μετακινηθούν, η καθαριότητα των σπιτιών τους, καθώς και η καθημερινή διανομή φαγητού στους έχοντας ανάγκη, μια διανομή που χωρίς την καθοριστική βοήθεια των εθελοντών διανομέων, θα έκανε δύσκολή την καθημερινή (365 μέρες το χρόνο) σίτιση των συνανθρώπων μας.



Πέραν τούτων, το «Βοήθεια στο σπίτι» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, προσφέρει ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε Έλληνες, αλλοδαπούς και αθίγγανους αδελφούς μας, είδη τα οποία προέρχονται είτε από αγορά από την Ιερά Μητρόπολή μας, το ΚΕΕΜ και την Ευρωπαϊκή ένωση, είτε από την ευγενική προσφορά συμπολιτών και ενοριτών όλης της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, που είτε από το υστέρημά τους, είτε από το περίσσευμά τους, θέλουν με όλη τους την καρδιά να ενισχύσουν τη σημαντικότατη αυτή προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και να καταγράψουν μια καλή και ευλογημένη πράξη στο βιβλίο της ζωής.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως αυτές τις μέρες, το κοινωνικό πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, έχει μοιράσει τρόφιμα και ρουχισμό σε πάνω από 600 οικογένειες.


Όποιος θέλει να προσφέρει κάτι που ο ίδιος δεν έχει ανάγκη, όπως ρούχα, τρόφιμα, οικιακές συσκευές σε καλή κατάσταση, ακόμα και παιχνίδια, μπορεί να τα παραδίδει καθημερινά τις πρωινές ώρες (πλην Σαββατοκύριακου και αργιών) στη διεύθυνση του προγράμματος Ιωάννου και Αικατερίνης Γρηγορίου 26 ή να τηλεφωνεί στο 27310-28866 .

Αυτές τις ημέρες το «Βοήθεια στο σπίτι» επισκέφθηκε και η κάμερα της τοπικής μας τηλεόρασης ΕΛΛΑΔΑ TV, το ρεπορτάζ της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

ΠΗΓΗ:  http://www.immspartis.gr/?p=14203

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου