Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η Ζάκυνθος εορτάζει τον Προστάτη της Άγιο Διονύσιο – (ΦΩΤΟ)


Φωτορεπορτάζ για τη Romfea.gr, Γιώργος Φερδής 01.03

Η Ζάκυνθος πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια την μνήμη του προστάτη και πολιούχου της Αγίου Διονυσίου του Θαυματουργού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με την επίσημη κάθοδο του Μητροπολίτου Ζακύνθου και Στροφάδων Διονυσίου από την Ιερά Μονή στο Ναό του Πολιούχου Αγίου.


Αμέσως μετά, ακολούθησε η Δοξολογία με την περιφορά του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και στη συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Δωδώνης Χρυσόστομου, Θηβαΐδος Πορφυρίου, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Ρεθύμνης Ευγενίου, Κορίνθου Διονυσίου, Λαγκαδά Ιωάννου και των Επισκόπων Θεουπόλεως Παντελεήμονος, Μαραθώνος Μελίτωνος και του οικείου Ιεράρχου Μητροπολίτου Ζακύνθου και Στροφάδων Διονυσίου, ο οποίος αύριο άγει και τα ονομαστήριά του για πρώτη φορά ως Ποιμενάρχης της ιδιαιτέρας του πατρίδος.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν αύριο με Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στην συνέχεια την Ιερά Λειτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου.




















ΠΗΓΗ: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10213:2011-12-16-23-16-22&catid=26:2009-12-18-08-38-40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου