Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

TI ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;

  

Δέστε με πόσο μεγάλα γράμματα σας έγραψα με το ίδιο μου το χέρι, γράφει στους Γαλάτας ο απόστολος Παύλος. Όσοι θέλουν να αρέσουν σε ανθρώπους,αυτοί σας παρακινούν να περιτέμνεσθε , μόνο και μόνο για να μην καταδιώκονται από τους Ιουδαίους .Ούτε όμως και αυτοί που έχουν περιτμηθή τηρούν τις τελετουργικές διατάξεις του νόμου, τις καθάρσεις δηλαδή και τις ζωοθυσίες .Αλλά  θέλουν να περιτέμνεσθε για να καυχηθούν ότι σας έπεισαν να δεχθήτε την περιτομή. Εγώ όμως ποτέ να μη συμβή να καυχηθώ για τίποτε άλλο, παρά για το ότι ο Ιησούς Χριστός  εσταυρώθη για την σωτηρία μου. "Εμοί κόσμος εσταύρωται καγώ τω κόσμω". Έχει πλέον νεκρωθή και έχει χάσει την δύναμί του για μένα  ο κόσμος. Αλλά και εγώ έχω νεκρωθή γι'αυτόν.
  Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ λοιπόν είχε νεκρωθή για τον κόσμο. Δεν τον ενδιέφερε καθόλου τι θα έλεγε ο αμαρτωλός και γεμάτος πάθη κόσμος. Δεν ήθελε να αρέσει στους πολλούς. Τον ενδιέφερε τι ήθελε από αυτόν ο σταυρωθείς και αναστάς Κύριος. Και μας διδάσκει και εμάς να μην έχουμε κριτήριο της ζωής μας την γνώμη του αμαρτωλού κόσμου, αλλά το θέλημα του Θεού. Διότι είναι ιδιαίτερα φανερό σε πολλούς Χριστιανούς ότι υπολογίζουν πάρα πολύ στην συμπεριφορά τους και τη ζωή τους το τι θα πή ο κόσμος. Δεν αντέχουν να διαφοροποιούνται, να ξεχωρίζουν. Φοβούνται να εκδηλώσουν την πραγματική τους ιδιότητα, για να αρέσουν στους άλλους. Κριτήριό τους, τουλάχιστον εξωτερικά , ο κόσμος και οι απαιτήσεις του.  Στις συνήθειες, την ενδυμασία, τη συμπεριφορά, τις συζητήσεις, τις νοοτροπίες. Όπου φυσάει ο άνεμος, ότι κάνουν οι γύρω, ότι διατάζει η μόδα και το ρεύμα των πολλών. Για να φανούμε αρεστοί, για να τα έχουμε καλά με όλους.
  Όποιος όμως, μας λέγει αλλού ο Απόστολος, ενεργεί με τρόπο τέτοιο, ώστε να αρέση στον κόσμο δεν είναι γνήσιος δούλος του Χριστού. Είναι  άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα, χωρίς στόχο και πορεία. Καταντά δούλος των  άλλων. Και στην αρχή βέβαια μπορεί  αβαρίες σε εξωτερικές συνήθειες. Όμως η ανθρωπαρέσκεια είναι πάθος φοβερό και μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα κακά. Διότι ο άνθρωπος φθάνει σιγά-σιγά στο βαρύτατο αμάρτημα να περιφρονεί τον Θεό και τον νόμο του. Και έτσι πολύ γρήγορα χάνει και την ηθική του και την πίστη του. Και τελικά εξευτελίζεται στα μάτια όλων. 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 
 Ο ΣΩΤΗΡ    
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου