Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ψηφιακή ξενάγηση μέσω κινητών τηλεφώνων στην Επίδαυρο.

 
 Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η πρόταση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» για την ανάπτυξη του προγράμματος ψηφιακής ξενάγησης των αρχαιολογικών χώρων της Μεσσήνης και Επιδαύρου μέσω κινητών τηλεφώνων, με τους εξής όρους:
1. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να αναφέρεται ως κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων επί των εικόνων αρχαιολογικού περιεχομένου που θα διαθέσει για την παραγωγή κάθε εφαρμογής.
2. Η σχετική αναφορά να προβάλλεται επαρκώς στην αρχική «οθόνη» της κάθε εφαρμογής, καθώς επίσης να αναφέρεται το copyright του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
3. Σε δεύτερη «οθόνη» να αναφέρονται ως χορηγοί το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.
4. Με ευθύνη της εταιρείας APT Information Systems S.A. να τοποθετηθεί από ένα Tablet σε κάθε χώρο εφαρμογής για την ενημέρωση των επισκεπτών.
5. Να υπογραφεί σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» σε συνεργασία με την εταιρεία APT και την χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», έχουν ήδη δημιουργήσει το EasyGuideApp, μια εφαρμογή ξενάγησης για «έξυπνες» κινητές συσκευές. Ήδη, οι δυο πρώτες εφαρμογές ξενάγησης για την αρχαία Μεσσήνη και το Ασκληπιείο της Επιδαύρου διατίθενται δωρεάν στο AppStore και στο Android Market για την ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Οι χρήστες των εφαρμογών μπορούν να περιηγηθούν με τη συσκευή τους είτε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο είτε εικονικά και να απολαύσουν πλούσιο περιεχόμενο σε κείμενα, εικόνες, βίντεο, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, αφηγήσεις ή ξεναγήσεις από τους συντελεστές των ανασκαφών και των αναστηλώσεων και να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από τις εργασίες συντήρησης.

argolikeseidiseis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου