Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 
 
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στο πολυχώρο  του Φουγάρου, η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη  και ο  Δημήτρης Γιάκας στο  πιάνο άνοιξαν την αυλαία του 23 Φεστιβάλ κλασικής στο Ναύπλιο. Με τίτλο ,Το Αηδόνι και το Ρόδο οι δύο καλλιτέχνες ερμήνευσαν έργα των ,Gabriel Fauré Franz Liszt Léo Delibes Robert Schumann Sergei  Vincenzo Bellini Giuseppe Verdi κα.

Η Βασιλική Καραγιάννη, έχοντας διανύσει μια δεκαετία επιτυχιών και διθυραμβικών κριτικών από τον ελληνικό και ξένο τύπου, με εμφανίσεις σε θρυλικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης –όπως η Σκάλα του Μιλάνου και η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου-, συνεχίζει να εκπλήσσει το κοινό και τους ειδικούς με τις υψηλής ευαισθησίας ερμηνείες της που όμως πατούν στη γη, δίνοντας της τα χαρακτηριστικά «μιας ήρεμης δύναμής». Σε ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να χαρίσει στο κοινό μια εμπειρία με τις προαναφερθείσες ιδιότητες την συνοδεύει στο πιάνο ο καταξιωμένος σε Ελλάδα και Ευρώπη, και μετρ του είδους, Δημήτρης Γιάκας.
Το παρών του έδωσαν μεταξύ άλλων ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννης Βακαρέλης με την σύζυγο του Πώλα ,ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος, ο διευθυντής της Φόρμιξ, Χρήστος Τσενές, ο τέως δήμαρχος Ναυπλίου Γ.Τσούρνος με την σύζυγο του  Άννα Μαντά, ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ  Ι. Μελισινό ,την Π.Καλκούνου.
Παράλληλα  στην ισόγειο αίθουσα του Βουλευτικού, από 20 έως και 29 Ιουνίου, το εργαστήρι κλασικών οργάνων των Κώστα Ξυπολιά και Georgi Georgiev παρουσιάζει τον τρόπο κατασκευής εγχόρδων μουσικών οργάνων που  συνοδεύεται από έκθεση με βιολιά, βιόλες και βιολοντσέλα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
B&G STUDIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου