Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

 


Αν είμαι γερός στο σώμα και στο πνεύμα, διαλέγω και δέχομαι ή απορρίπτω προσωπικά. Δεν γίνομαι φερέφωνο και έρμαιο μεταβαλόμενων και εξαναγκαστικών συνθηκών.
  Αν δεν ήταν έτσι, η ιστορία του κόσμου θα ήταν μιά σιωπηλή μονότονη πορεία συμβιβασμένων, χωρίς την αστραπή των ηρώων και των μαρτύρων. Και σ'αυτό ή πορεία της Εκκλησίας και του Έθνους μας είναι εύγλωττη και αποστομωτική και για τους συμβιβασμένους και για τους ανατρεπτικούς. Ξεφυλλίστε την και θα  πεισθείτε!
  Γι'αυτό η ευθύνη είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και έχει την δύναμη να μας κρατάει άγρυπνους για τις επιλογές μας και για τις υποχρεώσεις μας.
  Ο Πλούταρχος παραδίδει ότι  ο ισχυρότερος άνδρας της ακμής της αρχαίας Αθήνας, ο Περικλής , όταν φορούσε την χλαμύδα για να πάει στην εκκλησία του δήμου, υπενθύμιζε στον εαυτό τουτην ευθύνη του λέγοντας:" Πρόσεχε, Περίκλεις,ελευθέρων άρχεις ,Ελλήνων άρχεις, πολιτών Αθηναίων",και έπραττε ανάλογα.
 Είσαι έφηβος, στην άνοιξη της ζωής σου. Να καμαρώνει ο νέος γιατί είναι ωραίος, αθλητικός , έξυπνος ,περιζήτητος είναι φυσικό. Άλλο όμως είναι το σπουδαίο. Άραγε σήμερα πόσοι έφηβοι και νέοι είναι ευτυχισμένοι γιατί είναι ελεύθεροι και υπεύθυνοι για τον εαυτό τους  και για το μέλλον το δικό τους και του κόσμου;
  Είσαι έφηβος, είσαι νέος, στην άνοιξη της ζωής σου. Ζείς σε μια δύσκολη εποχή. Όμως, μην απογοητεύεσαι , όταν βλέπεις γύρω σου παρακμή και χρεωκοπία. Στήσου κύριος του εαυτού σου. Κοίτα ψηλά, μακριά και πάνω! Αν έχεις καθαρά χέρια και μια καρδιά που αγαπά το κρύσταλλο της αλήθειας, μη φοβάσαι! Ο Θεός αγαπά τους υπεύθυνους και τους φωτίζει. Θα' ναι μαζί σου και με τους φίλους σου. Θα'ρθει και η δική σας ώρα.



ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
 ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΙΚΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου