Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Με το νέο έτος θα συνεχιστούν τα εκπαιδευτικά & βιωματικά προγράμματα στη Παιδική & Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους


Τελείωσαν σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όταν η βία και ο Εκφοβισμός, περνούν την πόρτα του σχολείου. Ποιος μιλάει και ποιος νικάει;» και το βιωματικό πρόγραμμα «Θεατρικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού», που υλοποιούνται στην Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους. Τα προγράμματα θα συνεχίσουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όταν η βία και ο Εκφοβισμός, περνούν την πόρτα του σχολείου. Ποιος μιλάει και ποιος νικάει;» από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ‘’Ελπίδα Ζωής’’, οι μαθητές μέσα από βιωματικές τεχνικές και δραστηριότητες επεξεργάζονται τις μορφές βίας, τις έννοιες του θύτη και του θύματος καθώς και τους τρόπους αντίδρασης σε τέτοια περιστατικά στο χώρο του σχολείου ατομικά και συλλογικά.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται ξεχωριστά για κάθε σχολικό τμήμα, κάθε Πέμπτη 10:00-11:30, τους μήνες Νοέμβριο 2012 έως Ιούνιο 2013.

Οι εκπαιδευτικοί που θα ενδιαφερθούν να συνεργαστούν συνοδεύοντας τους μαθητές ανά τμήματα στο χώρο πραγματοποίησης των προγραμμάτων, καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην κα Γωγώ Μούκα στο τηλ: 27510 67895 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Στα βιωματικά προγράμματα «Θεατρικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού» με τη θεατρολόγο Μαρία Γιαννακούλη, οι μαθητές μέσα από τις ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού εκφράζουν δημιουργικά τις ικανότητες τους και εντάσσονται αρμονικά στην ομάδα, διαμορφώνοντας μια καλλιτεχνική αντίληψη και παράγοντας καλλιτεχνικό προϊόν.

Τα βιωματικά προγράμματα «Θεατρικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού» πραγματοποιούνται από Δευτέρα μέχρι και Τετάρτη (10.00΄ -11.30’) & (11.30’- 13.00΄) και την Πέμπτη 11:30 - 13:00, τους μήνες Νοέμβριο 2012 έως Μάρτιο 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε την υπεύθυνη του θεατρικού παιχνιδιού, κα Μαρία Γιαννακούλη, θεατρολόγο, στα τηλέφωνα 6944.60 83 56, 6948.43 27 76.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου