Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Εκατοντάδες λαού τίμησαν στην Ακολουθία του Εσπερινού τον Άγιο Γεώργιο στο Ελαιοχώρι της Αρκαδίας


Πανηγύρισε κάθε λαμπρότητα, την 22αν Απριλίου 2012, ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ελαιοχωρίου την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου του και προστάτου του Χωρίου.
Το εσπέρας και περί ώρα 6.00 μ .μ. τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία. Παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου, πολλοί Ιερείς της Μητροπόλεως. Πλήθος κόσμου και αρχόντων του Νομού, συμμετείχε στην Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε εντός του Χωριού, η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου, με την Συνοδεία από νέες και νέους με παραδοσιακές ενδυμασίες και όπως πάντα συνοδεία από όμορφα άλογα και καβαλάρηδες όπως ορίζει το έθιμο της τοπικής αυτής λαμπρής Πανηγύρεως.
Μετά το πέρας των Εκκλησιαστικών Εκδηλώσεων ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι στο αλώνι της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, το οποίο συνοδεύτηκε από παραδοσιακά εδέσματα και χορούς από νέους χορευτικού συγκροτήματος ( Κέντρο Ελληνικού Χορού Τριπόλεως) .
Την 23η Απριλίου Κυριώνυμο ημέρα της Εορτής θα τελεσθεί ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προς τιμή του εορτάζοντος Αγίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου