Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ


Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) σας προσκαλεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 στον υγρότοπο του Μουστού. Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και με την εποπτεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας Birdlife International.
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει η Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλους φορείς, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποι τους.

Ο Φορέας Διαχείρισης προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στην φετινή εκδήλωση την Κυριακή 5 Οκτωβρίου από τις 10:00π.μ. έως τις 14:00μ.μ. Σημείο συνάντησης το πανοραμικό σημείο θέας του υγροτόπου Μουστού. Η γιορτή θα περιλαμβάνει παρατήρηση άγριας ορνιθοπανίδας με την χρήση ειδικού εξοπλισμού παρατήρησης (κιάλια, τηλεσκόπιο, οδηγοί αναγνώρισης) με την καθοδήγηση του προσωπικού του φορέα διαχείρισης, περιβαλλοντικά παιχνίδια και ζωγραφική για τους μικρούς μας φίλους, καθώς και πεζοπορία στα τρία παρατηρητήρια στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ορνιθοπαρατήρηση.

Με στόχο την γνωριμία και την πληροφόρηση του ευρύτερου κοινού για την περιβαλλοντική αξία της προστατευόμενης περιοχής και την ιδιαίτερη ορνιθοπανίδα του Υγροτόπου Μουστού, σας καλούμε να παρατηρήσετε τους φτερωτούς φθινοπωρινούς επισκέπτες του Μουστού την Κυριακή από τις 10 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου